Diari Més

Successos

Destrossa la barrera del pàrquing de la Pedrera en no aconseguir sortir

La problemàtica per la manca de personal els caps de setmana, amb l’afluència massiva, continua

Destrossa la barrera del pàrquing de la Pedrera en no aconseguir sortir

Destrossa la barrera del pàrquing de la Pedrera en no aconseguir sortirCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un client de l’aparcament de la Pedrera va arrencar aquest dissabte la barrera, en no poder sortir del pàrquing. Els fets es van produir després que l’usuari s’hagués comunicat amb la centraleta telefònica de l’empresa Empark, i no obtingués una solució a la seva problemàtica. Val a dir que els successos en aquest aparcament de gestió privada no s’han parat de repetir des que l’empresa va acomiadar a cinc dels sis treballadors i va eliminar la presència de personal els caps de setmana, que és quan precisament l’emplaçament registra un major nombre d’usuaris per l’afluència massiva als espectacles que es realitzen de forma periòdica al Palau firal i de Congressos.

«Abans hi havia tres caixers de pagament automàtic i, a banda, un operari també cobrava de forma manual. Quan hi havia grans esdeveniments, també es posava un altre professional a fora, per resoldre incidències», explicaven a Diari Més fonts properes a l’aparcament, qui apuntava als possibles motius de la destrossa. «El que devia passar és que una de les màquines devia seguir tenint problemes de comunicació, com la setmana anterior, i l’altre caixa, de l’ús massiu, devia quedar col·lapsada i sense canvi», deia.

L’arrel del problema rau en el fet que la gestió es realitza tots els dissabtes i diumenges des de la central de Empark a Madrid, on té la seu l’empresa, pel que la capacitat de ràpida reacció es veu minvada de forma important. Segons explica la font propera, ara mateix totes les problemàtiques de la Pedrera que no es produeixen en dies feiners, es deriven a tres o quatre professionals que han d’atendre entre 60 i 100 aparcaments de tota Espanya de forma remota. «Els problemes es produeixen quan hi ha sortides massives de vehicles, com va passar aquest dissabte, que hi havia un espectacle d’humor. Només que una persona arrugui el tiquet sense voler i se li quedi enganxat a la màquina, ja és impossible de solucionar, perquè no hi ha ningú allí. També és fàcil que la targeta de cartró, un cop s’hagi pagat, perdi la informació. Només cal rebre una trucada al mòbil, tenint-la a prop», raonava la font de la Pedrera, qui també es preguntava com espera actuar la companyia en cas que un client hagi perdut el tiquet i no pugui sortir. Als treballadors acomiadats de la Pedrera, segons explica un d’ells, se’ls va dir que el model de telegestió adoptat era «molt més eficient que amb personal». No sembla que, de moment, estigui sent així. A banda, els usuaris denuncien la manca de seguretat de l’aparcament: no hi ha ningú que presencialment vigili els vehicles. A més, la manca de personal fa que no es pugui actuar de forma ràpida en cas que algun usuari es quedi tancat a l’ascensor.

Durant el mes de juliol únicament hi ha hagut treballant una persona (que és també l’encarregat) a l’aparcament. L’home ha fet un torn partit de 8 hores, que per pròpia decisió, s’ha tornat de 12 hores per tal de no deixar desatès l’espai el temps restant. Avui, amb el canvi de mes, es produeix el relleu amb l’únic empleat que no va ser acomiadat. Segons el seu contracte, només hi serà vuit hores al dia.

tracking