Diari Més

Infraestructures

Comença la primera fase de les obres de millora de l'estació de trens

La primera etapa de la remodelació consta de la implementació del projecte, per tant, avui encara no es podrà veure moviment a la zona

Comença la primera fase de les obres de millora de l'estació de trens

Comença la primera fase de les obres de millora de l'estació de trensCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui està previst que comencin les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de trens de Tarragona. Adif destinarà 3.165.406,4 euros a la inversió, que preveu la instal·lació d’ascensors i d’escales mecàniques a la primera i segona andana. Segons ha informat Adif, la primera fase de la remodelació consta del plantejament de les obres de millora, per tant, avui encara no es podrà veure moviment a la zona.

La Unió Temporal d’Empreses (UTE) encarregada de portar a terme les obres està formada per les companyies CLM Infraestructures y Servicios i Coymal. Les obres tenen un termini d’execució previst d’11 mesos.

Segons ha explicat Adif, la planificació del desenvolupament de les millores s’ha fet d’una manera que es podrà compatibilitzar amb el funcionament de les instal·lacions. D’aquesta manera, es minimitzarà l’afectació als usuaris i s’establiran itineraris alternatius en funció de les diferents fases d’obres.

Seguretat i confort

Adif ha previst modificar l’actual configuració de les vies. La idea és aixecar els elements de la superestructura de la via 4, per tal d’alliberar espai i ampliar la segona andana, que de mitjana farà 7,8 metres d’amplada. La distancia longitudinal també s’ampliarà, passant dels 318 metres actuals als 370. Per altra part, es col·locarà una marquesina i s’alçaran les andanes fins als 68 centímetres des de la cota de la via, perquè així sigui més fàcil l’accés als vagons.

A banda de la millora dels espais a les andanes, es portarà a terme una renovació de la il·luminació a l’estació. Les obres també inclouen la millora del pas inferior entre andanes, que comptarà amb un nou paviment, un revestiment lateral i un fals sostre. Complementàriament, es portaran a terme treballs d’adequació i dotació d’instal·lacions tècniques de sanejament o energia. El projecte de remodelació vol garantir la plena accessibilitat per l’interior de l’estació i incrementar els nivells de seguretat i confort.

tracking