Diari Més

Judicial

La investigació del cas Inipro s'allargarà durant 18 mesos més

La CUP, com a part denunciant, es mostra satisfeta perquè «encara no s’arxivarà el cas»

La investigació del cas Inipro s'allargarà durant 18 mesos més

La investigació del cas Inipro s'allargarà durant 18 mesos mésACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge Joaquim Elias ha decidit allargar la investigació del cas Inipro, almenys, 18 mesos més, a causa de la complexitat del cas. El magistrat encarregat de la instrucció ha declarat complexa la causa, amb la intenció d’allargar la investigació fins a esclarir els fets. Així ho han confirmat les parts personades en aquest cas al Diari Més.

La gran quantitat de documentació i informació amb què compta el jutge, fruit dels molts registres efectuats a domicilis particulars i a ajuntaments investigats, serien les causes d’aquesta ampliació temporal. Fonts pròximes al cas no descarten que els registres i les detencions continuïn durant aquests 18 mesos. El cas Inipro es troba sota secret de sumari, tot i que alguns advocats de la defensa van sol·licitar al jutge el seu aixecament.

La llei, recentment reformada per l’Estat, estableix que la instrucció de les causes ha de tenir un límit de sis mesos, però com a excepció, els jutges poden declarar-les complexes i allargar-les, sempre i quan es compleixin uns requisits i hi hagi els elements suficients. Tot i així, la defensa assegura que aquesta ampliació temporal és habitual en casos com aquest, en què hi ha, com a mínim 14 imputats.

Per la seva banda, la CUP de Tarragona s’ha mostrat satisfeta amb la notícia, ja que «això vol dir que la causa no s’arxivarà i la investigació continuarà», explica Laia Estrada, portaveu de la formació independentista, que ha assegurat que «quan una causa és complexa és perquè hi ha moltes coses a investigar».

tracking