Diari Més

Els veïns i comerciants de la zona del Mercat denuncien el possible nou retard en la seva obertura

Els Veïns Tarragona Centre i ​la Unió d'Empresaris de la zona demanen a l'Ajuntament que els informi adeqüadament del calendari establert

L'Associació de Veïns Tarragona Centre presenta una moció per la redefinició de la urbanització de la plaça Corsini

L'Associació de Veïns Tarragona Centre presenta una moció per la redefinició de la urbanització de la plaça CorsiniRoser Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els membres de l'Associació de Veïns de Tarragona Centre es mostren«sorpresos i disgustats», tal com indiquen a través d'un comunicat, pel nouendarrerimentque podria patir el trasllat dels paradistes a l'interior del nou edifici del Mercat Central de Tarragona. Concretament, els veïns esmenten les declaracionsque la consellera de Comerç i Relacions Ciutadanes, Elvia Ferrando, va realitzar assegurantque «si les obres no s’acaben abans del 15 de novembre, el trasllat dels paradistes al nou edifici serà el gener de 2017».

L'Associació de Veïns expliquen que «en diverses ocasions, tant la consellera com l’alcalde han afirmat que el trasllat seria durant l’agost de 2016, i com a molt tard per Santa Tecla». A més, afegeixen, en el mateix comunicat, que els van assegurar que aquestes dates, després d’innumerables retards, serien definitives. És per això que els veïns de la zona es mostren desconcertats, i demanen explicacions per part de l'equip de govern.

D'altra banda, l'associació també es mostra intrigada per la instal·lació del supermercat Mercadona a la infraestructura: «Segons ens han informat, el contracte que es va realitzar preveu la instal·lació de Mercadona en sis mesos des de la data de signatura del contracte, que va ser el maig de 2016». Tenint en compte aquesta data, el supermercat hauria d'obrir les seves portes a la tardor del 2016, tal i com transmeten els veïns de Tarragona Centre, que també afegeixen que creuen que «elretard en la instal·lació suposa una indemnització a Mercadona». D'aquesta manera, els veïns demanen una confirmació al respecte, a la vegada que fan una crida perquè la informació relacionada amb la indemnització, «en cas de que sigui certa», es faci pública.

En tercer lloc, l'associació també demana, a través del comunicat, informació respecte a la recuperació de la gestió del pàrquing del Mercat que està estudiantdur a terme el consistori. L'Ajuntament va cedir-ne la gestió per aconseguir finançament per les obres, i davant la nova possible petició de l'equip de govern, els veïns se'n pregunten el motiu:«Ens agradaria saber si l’Ajuntament ha aconseguit nous recursos que permetin afrontar el finançament de l’obra sense comptar amb els 6,4 milions d'euros del pàrquing o quines han estat les causes d’aquest canvi de criteri».

La Unió d'Empresaris de la zona del Mercat denuncien la situació

L'Associació Unió d'Empresaris de la zona del Mercat Central de Tarragona s'uneixen a les queixes realitzades pels veïns de la zona, denunciant que s'han assabentatdel possible retard de l'obertura del nou Mercat Central a través dels mitjans de comunicació, enlloc de ser convocats per l'equip de govern a una reunió informativa. «Estem decepcionats, cansats i indignats, tant per l'ignorats que enshem sentit, com per la mala notícia d'esperar mig any més (?) per veure el mercat i voltants ambpossibilitats de treure el cap de la soga que quasi bé ens té asfixiats economica i anímicament», asseguren els més de 120 establiments afectats per les obres de la infraestructura.

Els comerciants de la zona denuncien la situació, que ha obligat a tancar «més de 60 locals durant els quatre anys de 'pròrroga' de la inauguració del recinte». «Els comerciants dels voltants del Mercat no rebrem indemnitzacions, ni deixarem de pagar impostos municipals» asseguren, fent referència als problemes que els han dut les obres durant tots aquests anys. A més,demanen que el consistori els informi sobre els plans establerts.

tracking