Diari Més

Port de Tarragona

El Port de Tarragona mou un 11% menys de mercaderies durant el primer semestre

L'aturada tècnica de la refineria de Repsol al juny i la caiguda del carbó han frenat l'activitat a les instal·lacions

El Port ha tingut un lleuger descens del global de mercaderies de gener a maig.

Augment important del tràfic de vehicles al Port de TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona ha tancat el primer semestre amb un moviment total de 14,5 milions de tones de mercaderies, que suposa un 11% menys que en el primer semestre de l'any passat. Segons el Port, aquesta caiguda de l'activitat es deu a l'aturada tècnica de la refineria de Repsol al juny passat i a la caiguda del carbó. Tot i la davallada del tràfic, els ingressos han presentat un bon comportament«gràcies a l’aposta per la diversificació»i s'han situat en els 25,4 milions d’euros, que representa un increment del +2,7% respecte al mateix període del 2015.

El Port de Tarragona ha indicat que el primer semestre del 2016 ha estat marcat pel comportament desigual dels diferents tràfics. Així, destaca que l'increment en el tràfic de vehicles (+39%), en els materials per a la construcció com l’asfalt (+27%), així com dels gasos energètics del petroli (+28%) i els productes agroalimentaris i ramaders (+6%) no han estat suficients per compensar la caiguda experimentada en el tràfic de carbó (200.000 tones menys que en el mateix període del 2015) i l'aturada tècnica de la refineria de Repsol el passat mes de juny. Dins del sector de tràfics energètics, tot i la baixada del cru (-9,3%) i d'altres productes petrolífers (-19,3%) i del carbó (-11,9%), s'han potenciat altres mercaderies i s'ha aconseguit un destacat increment en la gasolina amb un total de 310.000 tones mogudes (+23%) així com dels gasos energètics del petroli amb més de 585.000 tones (+28%).

En relació als productes agroalimentaris, fins al mes de juny el Port ha manipulat més de 2,2 milions de tones d’aquests productes, xifra que s'incrementa en un +6% respecte al mateix període de l'any passat. Així mateix, les terminals del Port de Tarragona han mogut 85.606 vehicles, un increment del +39,3% més que l'any 2015, un creixement motivat tant per les importacions com per les exportacions que han crescut un +54,9% i un +10,9% respectivament. I, finalment, respecte als creuers, el Port ha indicat que la previsió per aquest 2016 és que el tràfic de creuers s'incrementarà en un 100%, amb 22 creuersquevisitaran el Port de Tarragona amb 14.000 creueristes. Durant el primer semestre set creuers ha arribat al Port i a l'agost se n'esperen cinc més.

tracking