Diari Més

Sanitat

La Unió Europea descarta crear una xarxa de vigilància per l'enterovirus

La Comissió va anunciar que portarà a terme un estudi sobre l’infecció que ha afectat a més de 100 menors, la gran majoria de Tarragona

La Unió Europea descarta crear una xarxa de vigilància per l'enterovirus

La Unió Europea descarta crear una xarxa de vigilància per l'enterovirusDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimartsque s’ha portat a terme un estudi sobre la vigilància de l’enterovirus en els Estats membres, i que es faran públics els resultats en els pròxims mesos.

Aquest estudi sorgeix arran dels més de 100 casos greus relacionats amb la infecció de l’enterovirus en nens menors de 6 anys, que van presentar complicacions neurològiques a Catalunya. La gran majoria dels casos van ser menors de Tarragona.

L’eurodiputat Francesc Gambús, membre de la Comissió de Salut Pública del Parlament Europeu, va demanar a la Comissió, «la creació d’una xarxa de vigilància específica per a l’enterovirus, en cooperació amb les autoritats sanitàries competents», explicava Gambús.

La Comissióha fet públic, aquest dimarts,que rebutja crear aquesta xarxa de vigilància específica, perquè «la majoria dels Estats membres ja estan portant a terme una vigilància dels enterovirus en l’àmbit nacional, que es comunica anualment a l’Organització Mundial de la Salut».

A més, va apuntar que tant la Comissió com el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties «no tenen coneixement d’altres brots d’enterovirus similars als Estats membres». Espanya és, per tant, l’únic estat europeu on s’ha desenvolupat aquest virus.

Gambús va demanar a la Comissió que donés més informació sobre els casos que s’han diagnosticat i el govern europeu va anunciar que, en els pròxims mesos, farà públic els resultats d’un estudi de la vigilància dels enterovirus als Estats membres que ha portat a terme a través del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties.

El diputat membre de la Comissió de Salut Pública va remarcar que «és extremadament necessària la coordinació i cooperació entre les institucions» per afrontar aquesta greu infecció, així com «fer una vigilància activa dels casos». «Cal més celeritat i planificació en establir els protocols pertinents i informar permanentment a les famílies i centres escolars per tal de no generar un estat d’alarma per la desinformació, tal com es va viure a l’inici del brot infecciós», va recriminar l’eurodiputat.

Actualment, un menor està ingressat per aquest virus a un hospital de Catalunya, i cap a la Unitat de Cures Intensives (UCI), segons informa el Departament de Salut de la Generalitat. En total, la gran majoria dels 105 casos detectats evolucionen favorablement.

tracking