Diari Més

Seguretat pública

Els plans de seguretat municipals no es van fer perquè «es va traslladar un delineant»

Ho explica el portaveu de CDC a l'Ajuntament de Tarragona, que ho considera «esperpèntic»

Albert Abelló, en una imatge d'arxiu

Albert AbellóCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Portaveu del Grup Municipal de CDC a l'Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló, ha denunciat aquest dimecres que l'equip de govern «està llençant diners públics a la brossa per la seva nefasta gestió». Després d'analitzar la informació relacionada amb la contractació d'una empresa externa per l'actualització de set plans de seguretat, Abelló assenyalava que, «l'any 2013 l'equip de govern socialista va contractar i pagar a l'empresa Coestecnic S.L.P per revisar i actualitzar els plans INUNCAT, TRANSCAT, PLASEQCAT, SISMICAT, INFOCAT, NEUCAT i RADCAT que continuen caducats. L'equip de govern va pagar 10.000 euros per una feina que mai es va acabar i prova d'això és que ara s'adjudicaran els mateixos treballs».

Segons la informació que CDC va reclamar a l'equip de govern, el departament de Protecció Civil no va finalitzar mai l'actualització dels plans de seguretat perquè l'únic delineant d'aquesta àrea del consistori va ser enviat a un altre departament. «És esperpèntic», ha manifestat Abelló.

Per poder pagar aquests 10.000 euros a l'empresa adjudicatària, l'equip de govern va fer una modificació de crèdit per treure aquests diners d'una partida destinada a la prevenció d'incendis forestals. «Finalment, aquests diners públics no han servit ni per actualitzar els plans de seguretat ni per prevenir incendis forestals, s'han llençat a la brossa», ha lamentat Abelló, que ha apuntat que tot i no tractar-se d'un cas de malversació de diners públics, «estem davant d'una absoluta deixadesa i de males praxis com una catedral que estan suposant un malbaratament constant dels diners dels ciutadans de Tarragona».

tracking