Diari Més

Abocadors il·legals

El balanç de sis mesos: 30 solars municipals netejats i 27 propietaris requerits per abocadors il·legals

L'Àrea de neteja afirma que les actuacions de retirada i eliminació de residus de terrenys públics han costat 210.000 euros

Captura d'una imatge del vídeo

Un nou vídeo evidencia que els abocadors il·legals persisteixen a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Àrea de Medi Ambient i Neteja de l'Ajuntament de Tarragona ha retirat residus d'un total de 30 abocadors il·legals que es trobaven en solars de titularitat municipal. A banda també s'ha intervingut en 90 petits abocaments incontrolats i s'ha realitzat un total de 27 requeriments a propietaris de terrenys on també s'han detectat abocaments il·legals.

Aquest és el balanç de sis mesos i que ha fet públic la conselleria que controla Ivana Martínez en resposta a les queixes pels incompliments de la moció que instava a actuar contra els abocaments il·legals. Segons ha apuntat la regidora en un comunicat, la principal causa de l'aparició de tants abocaments «és l'incivisme» i que això provoca la «dedicació exclusiva d'alguns treballadors només en aquestes tasques». Martínez afegeix que la despesa municipal «és limitada: correspon a 185.000 euros destinats a la Brigada de Neteja, als quals s'hi ha de sumar el cost de l'eliminació dels residus retirats, que acostuma a ser aproximadament d'uns 50.000 € a l'any».

Així doncs, si se sumen els conceptes i es divideix el de l'eliminació dels residus pels sis mesos transcorreguts, el resultat és una despesa de 210.000 euros dedicats a actuar contra els abocadors.

El problema ha esdevingut tan sistemàtic que fins i tot es programen neteges setmanals a abocadors del camí de Viladegats, a una desena de petits punts d'abocaments al Camí del Llorito i altres punts de runa al camí Pairal, també a la zona del Llorito.

Així mateix també es programen neteges mensuals a abocadors 'controlats' a la zona de Terres Cavades, en direcció a Viladegats, a quatre punts del Polígon Riuclar i al camí de la Budellera, a les zones del Club Gimnàstic i Mare Nostrum.

Pel que fa als abocadors que es troben en solars de titularitat privada, en aquests sis primers mesos de l'any s'han fet 27 requeriments de neteja als titulars, 14 corresponents a terrenys bruts i 13 d'abocadors incontrolats. El comunicat de l'Àrea de Medi Ambient i Neteja assenyala que en cas d'incompliment de neteja es passarà l'expedient «al departament de Disciplina Urbanística per engegar l'expedient sancionador i iniciar expedient per l'execució subsidiària». No s'indica que s'hagi obert a hores d'ara cap expedient.

El que si s'explica és que s'està realitzant l'inventari d'abocadors incontrolats i identificant tots els propietaris dels terrenys on hi ha abocadors, a la zona del Camí del Llorito, Terres Cavades, camí de les Pedreres, cam´i de Viladegats, carretera vella de Constantí, camí de Mas dels Arcs, camí de Mas de la Pubilla i PP9 (zona posterior de Carrefour i Bauhaus). La regidoria explica que només al camí del Llorito «els abocadors són en un 95% de terrenys privats, el que correspon a uns 25 propietaris diferents».

tracking