Diari Més

Municipal

Oppida demana explicar el projecte de la Tabacalera a l'Ajuntament

La plataforma vol utilitzar el mòdul 6 de l’edifici per crear un centre cívic autogestionat

Oppida demana explicar el projecte de la Tabacalera a l'Ajuntament

Oppida demana explicar el projecte de la Tabacalera a l'AjuntamentCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma Oppida demana reunir-se amb l’Ajuntament de Tarragona per presentar un projecte de centre social autogestionat al mòdul número 6 de la Tabacalera. Però, segons expliquen els membres de la plataforma, «ja hem demanat dues reunions amb l’alcalde i no hi ha hagut resposta», comenta Clara Jansà, membre de l’entitat.

És per això que, divendres passat, alguns components d’Oppida van assistir al plenari i van registrar dues preguntes. «Quan els hi vam preguntar si tenien intenció de reunir-se amb nosaltres, ens van dir que ja ens passarien una resposta per escrit», explica Maribel Setién, membre de la plataforma.

El passat mes de juny, Oppida va entrar a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana un document que explicava exhaustivament el projecte tècnic i social que tenen entre mans. Encara no han rebut resposta.

Un espai autogestionat

L’entitat, formada per diversos col·lectius culturals de la ciutat, demana la cessió del mòdul número 6 de l’edifici de la Tabacalera, que actualment es troba abandonat. Tenen la intenció de crear un espai cultural gestionat per les mateixes persones que generin els continguts, on es puguin celebrar debats, conferències, exposicions i d’altres mostres d’art i cultura. «Can Batlló –un complex industrial ubicat a la Gran Via de les Corts Catalanes, a Barcelona– és el clar exemple de què volem fer aquí: un espai viu, veïnal, públic, autogestionat i amb retorn a la ciutadania», explica Jansà.

El projecte d’Oppida inclou, a part del mòdul 6, les dues naus situades al costat. L’edifici central té quatre plantes. Segons el projecte presentat a l’Ajuntament, la planta baixa estaria formada per una sala polivalent i una biblioteca. La primera planta comptaria amb un espai on fer cursos, xerrades i conferències, la segona aniria destinada als agrupaments escoltes, i la tercera serà per la divulgació i creació artística. Per altra banda, una de les naus comptaria amb una sala d’actes, un gimnàs, un espai-circ i magatzems per les entitats. Per últim, l’altra nau aniria destinada als músics de la ciutat, que no tenen local d’assaig.

«Volem comptar amb el suport de l’Ajuntament i que vegin que no és una bogeria», explica Clara Jansà. La plataforma Oppida assegura que aquesta iniciativa augmentarà l’oferta artística i cultural que existeix a la ciutat. Demanen que se’ls escolti.

tracking