Diari Més

Elvira Ferrando. Regidora de Comerç, de l'Ajuntament de Tarragona

«Si la campanya de Nadal es veu afectada pel trasllat, ens esperarem»

El consistori està estudiant «municipalitzar» el pàrquing soterrani del Mercat Central per tal de posar «preus assequibles i revitalitzar els comerços»

Elvira Ferrando està convençuda que la posada en marxa del nou mercat permetrà dinamitzar tota la zona i potenciar Tarragona.

«Si la campanya de Nadal es veu afectada pel trasllat, ens esperarem»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Les queixes al voltant del nou horari del Mercat Central de Tarragona continuen. Alguns li han enviat una carta explicant que els que es dediquen a la venda de la fruita i del peix no en tenen prou amb les deu hores que podran tancar. Què farà al respecte?

—La setmana passada ens vam tornar a reunir amb la comissió negociadora, formada per Espimsa i pels representants de les dues associacions de paradistes i no vaig tenir cap queixa. A més, com ja havíem dit, el reglament del nou mercat es va acordar l’any passat. Amb la modificació que hem afegit ja permetem que els comerciants decideixin tancar dues hores al migdia, o el dilluns, o dissabte a la tarda. És un model que et dóna comoditat.

—Per tant, us oposeu a afegir altres canvis?

—No cal que ens avancem en qüestions que encara no són un problema. El mercatés viu en tot. Si en un futur, quan ja estigui en marxa, ens alerten que el nou horari no funciona, ja pensarem si cal introduir nous canvis. És un mercat diferent del d’abans, no ens n’oblidem.

—Dels 47 paradistes que havíeu anunciat que passaven a les renovades instal·lacions, hi ha hagut alguna baixa d’última hora?

—En principi no. S’estan firmant els documents definitius de concessió. Ja han entrat a treballar els tècnics de gairebé totes les parades i estem molt contents, perquè ja hem entrat a la recta final.

—Obrireu a l’octubre, tal com havíeu anunciat?

—Una data concreta no la donaré, perquè és precipitar-se. Ara bé, hem acordat amb la comissió negociadora que els paradistes i el supermercat Mercadona obriran a la vegada. Ens esperarem que tothom estigui llest i, si la campanya de Nadal es veu perjudicada per l’obertura, decidirem que aquesta continuï a la carpa encara que estigui enllestit el Mercat.

—Llavors, la inauguració es pot allargar fins després de la celebració de Reis?

—Encara no ho sabem. Si tot anés molt ràpid potser ja ho tenim enllestit a meitats octubre. Anem bé, però els paradistes no volen haver de fer una parada per traslladar-se a finals de novembre, quan ja ho consideren com a campanya de Nadal.

—En entrar només 47 dels 69 paradistes heu hagut de fer canvis en la distribució de les parades?

—Ja d’entrada vam canviar la distribució i no té carrers sinó que són illes i, en entrar, tens una visibilitat del 60%. Ara bé, hi ha hagut parades que han pogut recuperar metres lineals. Així, les parades de carn se situen paral·lelament al carrer Governador González i al Redding, mentre que el sector del peix estarà més a prop de l’entrada pel carrer Cristófor Colom i les de fruita i verdures se situaran a l’altre costat, encarades a la plaça Corsini. Per tant, algunes parades han pogut créixer en amplada. Alguns s’havien queixat que les

—Quantes parades queden buides, actualment? Els preocupa que no s’hagin omplert?

—Disposem de quatre parades, que sumen un total de 36 metres quadrats, i un local. No ens preocupa perquè estem acabant de tancar noves parades. Alguns dels interessats són paradistes de fora de Tarragona i no només de la demarcació.

—També havien obert un concurs per l’adjudicació de diversos locals a la planta inferior. Ho tenen tancat?

—De moment tenim un local lligat, dels dotze que oferíem. A més, també hi ha dues empreses interessades a quedar-se amb la cessió d’ús de dos locals més exteriors que es podran destinar com a restaurant o cafeteria. Està dissenyat perquè quan es tanqui el mercat, el diumenge, es pugui accedir a aquests dos espais.

—Està enllestida la segona planta subterrània, la del pàrquing?

—Només falta enllestir un 10% de les obres, treballs de pintura i la instal·lació d’extintors. Ara bé, estem estudiant municipalitzar i revertir la concessió del servei per tal que Espimsa i l’Ajuntament puguem posar preus accessibles i gestionats per nosaltres. Això, afavorirà a dinamitzar el comerç de tota la zona. Estem buscant finançament.

—En quin punt tenen el rellotge de carilló del nou Mercat?

—Ens hem posat en contacte amb una de les empreses més expertes en aquest tipus de maquinària de Madrid. I al setembre ens donarà resposta. Pel que fa a la decoració del carilló hi treballarà un joier de Tarragona, però encara no volem desvelar més secrets. També estem estudiant per protegir en tot moment l’edifici del mercat, que és patrimoni protegit, per tal de mantenir la seva façana però a la vegada aconseguir que el rellotge s’obri a les dotze del migdia i es torni a tancar. Farem venir els creueristes a aquest punt i serà una manera més de revitalitzar l’espai i sentir tocar el rellotge amb figures del Seguici Festiu.

—El rellotge no estarà llest per l’obertura?

—Ho estic pensant perquè potser podem fer dos esdeveniments, enlloc d’un.

—Com serà la plaça Corsini? Heu arribat a nous acords amb els veïns?

—Vam acordar que la pèrgola que demanaven serà més gran. Ocuparà gairebé la llargada d’aquestes instal·lacions que havien de ser provisionals. A més, aquest espai ens servirà per celebrar fires com la del vi, del pa o la de l’oli i moure el comerç.

tracking