Diari Més

Incivisme

Boicotegen el tancat de l'aiguamoll de la platja Llarga

Els activistes diuen que aquest espai protegit ja ha patit tot un seguit de destrosses anteriorment

Boicotegen el tancat de l'aiguamoll de la platja Llarga

Boicotegen el tancat de l'aiguamoll de la platja LlargaCristina García

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La zona protegida de la platja Llarga on hi ha l’aiguamoll, entre el club de Vela i el restaurant Mirall d’Estiu, ha patit, en la darrera setmana, una sèrie de destrosses. Diversos pilons de fusta que serveixen per delimitar l’indret han estat arrencats. Els causants de la destrossa, fins i tot, han aixecat la base de formigó que es va col·locar per fixar els pals. A més, han tallat la corda que serveix per delimitar tot el perímetre. «No sabem com ho han fet», explicava resignada a Diari Més una de les integrants de la plataforma Cuidem la Platja Llarga. Aquest és, precisament, un dels col·lectius que se n’encarrega de cuidar la zona.

Ells apunten directament al vandalisme, tot i que descarten que sigui una bretolada sense més d’un grup de joves i van una mica més enllà: pensen que podria tractar-se d’un boicot, sense pal·liatius, cap a un d’aquests punts protegit de la Llarga, declarat Hàbitat d’Interès Comunitari protegit per la Unió Europea. «Ja havíem tingut abans diversos boicots, però no podem acusar a ningú. Altres vegades ja ens han tirat algun cartell informatiu, han ratllat completament d’altres i ens han tallat les cordes», desenvolupava l’ecologista. Segons expliquen, fa temps algú va arribar a cremar, fins i tot, una petita zona de vegetació molt propera al Mirall d’Estiu, quan encara no hi havia ni problemes amb l’aparcament. «Va ser intencionat, no es tractava d’una burilla de tabac», assegurava l’activista. També denuncien que, en alguna ocasió, han arribat a trobar restes d’herbicida a les plantes. «Els lliris de mar es van començar a assecar», es lamentava la noia. Amb tot, no es desanimen i continuaran endavant amb la seva tasca de protecció de la flora. «Ara han tirat aquests pals, doncs no passa res, es tornaran a col·locar. Això no és res comparat amb tot el que ja ens havia passat abans», deia la jove.

Missatge en positiu

La plataforma té por de què les mesures de reducció de l’aparcament a la Llarga, adoptades per l’Ajuntament precisament per preservar l’entorn, puguin repercutir en una mala imatge cap a les dunes i els aiguamolls. «Hi ha gent que no ho entén, pensa que només són quatre herbes. Nosaltres volem que aquests espais siguis ben rebuts per la gent, fins i tot pels que desconfien d’aquests espais. Hem de crear consciència i donar-ho a conèixer», indicava l’integrant de la plataforma. Esperen que la moció al ple de l’Ajuntament impulsada per Mare Terra Fundació Mediterrània per habilitar l’aparcament de la Ciutat de Repòs i Vacances tiri endavant, i alleugereixi la situació de tensió amb els conductors.

Els activistes somien que el que un dia va ser un petit abocador de runa es converteixi en un veritable aiguamoll, on puguin viure-hi fins i tot ànecs. Per aconseguir-ho reclamen que la zona d’aquest perímetre que encara està sense tancar, es protegeixi completament per accelerar la regeneració.

Boicotegen el tancat de l'aiguamoll de la platja Llarga

Boicotegen el tancat de l'aiguamoll de la platja LlargaCristina García

tracking