Diari Més

Formació

La URV oferirà el primer postgrau com a universitat sènior l'any 2017

Aquest curs, per primer cop, qualsevol major de 18 anys es podrà apuntar a assignatures lliures dins de la Universitat Ciutadana

La URV oferirà el primer postgrau com a universitat sènior l'any 2017

La URV oferirà el primer postgrau com a universitat sènior l'any 2017Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Rovira i Virgili amplia la seva voluntat d’arribar a tothom. Preveuen que, de cara al curs 2017-2018, puguin posar en marxa el primer postgrau sènior. El vicerector d’Universitat i Societat, Jordi Tous, detalla que «estem treballant per fer una oferta organitzada i comuna com la d’una Universitat Sènior. Hem vist que universitats de l’àmbit de València i algunes de Catalunya fa temps que ho tenen implementat. Per això, volem començar oferint un títol».

D’aquesta manera, fa més d’un any que treballen per ampliar l’oferta ja existent de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran i la Universitat Ciutadana i constituir títols propis destinats a les persones de més de 55 anys. Tous detalla que «estem elaborant un programa que volem tirar endavant amb el suport de la Xarxa Vives d’Universitats». L’objectiu, doncs, és crear títols propis adaptats –ja siguin d’extensió universitària o postgrau–, «a mida, per a gent gran, normalment de per a més de 55 anys», defensa.

De moment, encara no han concretat quin serà el primer postgrau sènior del centre universitari. Tot i això, Tous explica que «en la majoria de centres que ja ho tenen establert estan orientats en branques d’idiomes, informàtica o aspectes vinculats amb la salut i el benestar».

De fet, la voluntat final de la URV és posicionar-se com la resta d’universitats europees pel que fa a l’oferta d’estudis a totes les edats. En aquest sentit, Tous subratlla que «fa gairebé vint anys vam posar en marxa les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran, situades en diverses localitats, i hem vist com la seva dinàmica ha funcionat». En aquest cas, el perfil d’estudiants «és molt obert», destaca, «tant de persones que tenen estudis universitaris com d’altres que no».

Per ampliar aquest servei, en els darrers anys han creat la URV Ciutadana. «Es tracta de la possibilitat de cursar assignatures de qualsevol dels itineraris dels estudis de grau. Fins ara, només hi podien accedir els majors de 55 anys, però a partir d’aquest nou curs hem decidit obrir la possibilitat a tothom, als majors de 18 anys».

Per al vicerector d’Universitat i Societat, és una manera «d’animar a la gent a tornar a estudiar o fer-los despertar el cuquet». De moment, s’havien trobat amb persones que venien d’estudis científics i que decidien cursar alguna assignatura del món de les lletres. Les novetats permetran que qualsevol persona pugui apuntar-se a assignatures lliures. Aquest fet, «també es pot convertir en un primer pas per després cursar un màster o un postgrau», defensa Tous.

Amb la suma de l’oferta dels tres serveis, la Universitat Rovira i Virgili vol equiparar-se a la resta de centres europeus i també obrir noves places de professorat específic.

tracking