Diari Més

Comunicació

Un article masclista del director del Diari de Tarragona genera un rebuig massiu a les xarxes socials

Josep Ramon Correal: «Quan una dona diu que no, no me la crec»

Algunes de les reaccions que s'han generat a les xarxes

Un article masclista del director del Diari de Tarragona genera un rebuig massiu a les xarxes socialsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ha protagonitzat aquest dijous bona part de l'activitat catalana a twitter i ha estat gràcies a l'article del director del Diari de Tarragona, Josep Ramon Correal i titulat 'Sí és sí, o no'. Dedicat a la recentment presentada campanya municipal contra el sexisme en les activitats d'oci i festives a Tarragona, l'article qüestiona quan realment una dona realment vol dir no, i afirma que no es pot fer cas a l'eslògan de la campanya, 'Només sí és sí', perquè llavors es posaria «en perill el futur de la raça humana». Un dels aspectes que ha aixecat més polseguera ha estat també quan considerava la relació amorosa com una transacció comercial: «En l'amor, com en el màrqueting, la venda comença quan et diuen no».

Al llarg de tot el dia, s'han anat sumant les etiquetes a twitter dedicades a reaccions sobre l'article #NoésNo, #Respectam #masclisme o #vergonya. Les reaccions han arribat a reclamar que l'Ajuntament de Tarragona respongués a l'article, apel·lant al fet que l'escrit es referia a una campanya municipal. La resposta del compte oficial del consistori tarragoní en forma de piulada ha estat, en primera instància, que des de l'Ajuntament es respectava la llibertat d'expressió i no s'anava a fer cap valoració sobre l'article. Posteriorment, davant l'allau de comentaris la piulada del compte oficial ha indicat que es recollirien totes les opinions expressades i que serien traslladades a l'equip de govern municipal. Algunes veus han considerat que aquesta resposta «dóna per finalitzada la campanya contra els abusos sexuals» que es va presentar dimecres.

A primera hora de la tarda, els col·lectius DHIDES, Assexora'Tgn i H2O emetien un comunicat rebutjant l'article. Posteriorment, el grup municipal de la CUP anunciava que es presentaria per tràmit d'urgència en el ple municipal d'aquest divendres una moció instant a l'Ajuntament a posicionar-se sobre l'article. La moció reclama que s'acordi reclamar una rectificació al director del Diari de Tarragona i, en el cas que no es produeixi, que el consistori exigeixi la seva dimissió. El grup municipal d'ERC també ha mostrat el seu rebuig, assenyalant que «Fer mofa o banalitzar una campanya com aquesta, que aborda una problemàtica que requereix un esforç col·lectiu per tal d'eradicar-la, és completament inacceptable.»

Les reaccions al twitter han estat nombroses. Algunes de les més significatives han estat la de molts treballadors del diari, mostrant el seu suport a la campanya municipal de 'Respecta'm' i deixant clar que 'No és No'. Però la polèmica ha anat més enllà de Tarragona. Tant és així que fins i tot s'han sumat reaccions de la diputada de la CUP, Anna Gabriel : «Ja som moltes a les que, un article així, no nomès ens repugna, sinó que ens reafirma. El masclisme, és masclisme.» o la mateixa vicepresidenta del Govern català, Neus Munté: «No és no. I punt. Cap matís, mai. I cap relació és una venda, senyor @jrcorreal»

El director del Diari de Tarragona ha respost a l'allau de crítiques en una entrevista al programa 'Versió RAC1'. el que ha fet és refermar-se en la seva opinió: «Quan una dona diu que no, no me la crec». Correal ha demanat «excuses» si «algú s'ha sentit ofès», però quan se li ha preguntat si no considerava que el seu article era masclista ha afirmat que en realitat era «masculí».

L'article

Hi ha una màxima del 'donjoanisme' que afirma que si una senyora diu que no, és que potser sí; si diu que potser sí, és que sí, i si diu que sí, no és una senyora. Ara, una campanya de l'Ajuntament de Tarragona vol desmentir aquest principi i ha llançat l'eslògan: «Només el sí és sí». Un estudi entre el jovent tarragoní ha determinat que tres de cada deu joves enquestats confessa haver presenciat situacions en les quals un noi prova d'encalçar una noia. La campanya vol que el civisme i el respecte imperin en l'oci nocturn. El problema rau notablement en el fet que l'oci nocturn sol estar ben regat d'alcohol, un desinhibidor capaç de fer moltes maleses. D'altra banda, la perícia de la conquesta amorosa requesta molta perseverança. Si donem per bona la sentència que «només el sí és sí», posarem en perill el futur de la raça humana. En l'amor, com en el màrqueting, la venda comença quan et diuen no. Sempre amb senyoriu. Això sí. JosepRamon Correal

tracking