Diari Més

Platges

Més de 70 usuaris utilitzen l'espai de mobilitat reduïda de la platja de l'Arrabassada

L’espai, que es troba a 15 metres de l’aigua, disposa d’un socorrista i té dues cadires i dotze crosses amfíbies

Més de 70 usuaris utilitzen l'espai de mobilitat reduïda de l'Arrabassada

Més de 70 usuaris utilitzen l'espai de mobilitat reduïda de l'ArrabassadaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 70 persones han fet servir els equipaments d’ajuda a la mobilitat per banyar-se al mar que Creu Roja i l’Ajuntament van instal·lar a la platja de l’Arrabassada per a persones amb mobilitat reduïda des que es va iniciar la temporada de platges el 16 de juny. Enguany volien dotar de màxima visibilitat, de cara als banyistes, tots aquests elements especials dels quals disposen els equips de salvament. Segons explicava ahir un dels socorristes de Creu Roja, hi ha molts ciutadans que encara no sabien que estaven a disposició de tothom i de forma gratuïta. Alguns de fet, no sabien ni que existia aquesta opció a la totes de les grans platges de la ciutat (el Miracle, la mateixa Arrabassada, la Llarga, la Mora i la Savinosa).

Però, de moment només és l’Arrabassada la que disposa d’una plataforma especial de 25 metres quadrats, que és a 15 metres de l’aigua, on hi ha fins i tot un contenidor d’emmagatzematge per desar els instruments personals d’ajuda a la mobilitat dels usuaris i les pertinences de cadascú. A la resta d’indrets cal acostar-se directament a la zona de vigilància de Creu Roja que estan situades a la vora de la caseta dels socorristes.

El plantejament dels tècnics que ho van dissenyar és clar: que les persones amb manca de mobilitat puguin arribar fins ben a dins de l’arena i, un cop allí, puguin fer el canvi a l’equipament aquàtic. Amb aquest nou espai, les seves cadires personals (especialment preocupen les elèctriques) ja no han d’estar en contacte amb l’arena, ja que poden realitzar absolutament tot el curt recorregut per sobre d’una passarel·la de fusta que surt des del passeig. Ahir a la tarda, un usuari italià amb cadira de rodes agraïa molt el nou espai, sobretot per l’ombra.

Aquest nou indret compta amb dues cadires amfíbies i dotze crosses que també estan dissenyades per poder ser utilitzades a l’aigua, «la diferència d’aquestes crosses amb les normals és que aquestes no són extensibles i no es rovellen amb l’aigua, també són més fàcils de netejar. Tenen una base més gran i més allargada perquè no s’enfonsin a l’arena, com els hi passa a les altres», desenvolupava el responsable de socorristes de la platja de l’Arrabassada. Ja que no són extensibles se n’han adquirit de diverses mides. L’any passat ja hi havia aquest element però estava a prova. Enguany ho han implantat de forma definitiva. «Nosaltres des del punt de vigilància anem mirant i si veiem alguna persona gran que duu la seva normal, li oferim canviar-la per la nostra mentre és a la platja», explicava el professional de Creu Roja. Les cadires amfíbies també s’han renovat, les d’enguany pesen menys i són més fàcils de moure. De fet, el socorrista que s’encarrega d’aquest espai (dedicat únicament per primera vegada a aquesta tasca) ofereix la possibilitat d’acompanyar a la persona durant tot el seu bany o bé deixar-la per si mateixa.

Reclamen més passarel·la

No tots els usuaris de l’Arrabassada estan satisfets amb les mesures adoptades per l’Ajuntament. A les xarxes es queixava l’Agustí Teixidó, que és pare d’una filla amb discapacitat. Explica que es troba amb el problema que «cada any falten de 10 a 15 metres de plataforma per arribar a l’aigua». Reclama una solució «al més aviat possible». L’Ajuntament explica que la passarel·la de fusta no es posa fins a tocar de l’aigua perquè «com s’ha demostrat molts cops, quan puja la marea s’emporta els elements». Amb tot, el consistori s’ha compromès ja amb Teixidó a instal·lar dos peces més de fusta, per poder arribar més a prop. Tot encaminat a què les persones amb manca de mobilitat no s’hagin de perdre un bon dia de platja. L’Arrabassada compta amb set passarel·les de les quals quatre compten amb rampa. Les altres tres tenen les grans escales que separen passeig i platja.

Més de 70 usuaris utilitzen l'espai de mobilitat reduïda de l'Arrabassada

Més de 70 usuaris utilitzen l'espai de mobilitat reduïda de l'ArrabassadaCristina Aguilar

tracking