Diari Més

Laboral

Els taxis de Tarragona volen igualtat a l'hora d'operar a l'estació de l'AVE del Camp

La queixa resorgeix després de la progressiva desviació de trens de mitja i llarga distància des de la ciutat a l’interior

Els taxis de la ciutat volen igualtat a l'hora d'operar a l'estació de l'AVE

Els taxis de la ciutat volen igualtat a l'hora d'operar a l'estació de l'AVEACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els taxistes de Tarragona no poden més amb la situació que estan vivint. La progressiva pèrdua de trens del centre de la ciutat, a causa de la desviació del trànsit de mitja i llarga distància a l’Estació de l’AVE, no els permet guanyar-se la vida. És per això que les associacions de taxis de Tarragona continuen demanant al govern i als ajuntaments que es recuperi l’àrea de prestació conjunta a l’Estació del Camp de Tarragona i que s’anul·lin les condicions de preferència de càrrega dels taxis de la Secuita i de Perafort.

Amb l’inici de les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de trens de Tarragona, els taxistes de la ciutat veuen encara més negre el seu futur. «Entenem que s’hagi de fer obres, però algú ens ha de donar una solució al nostre problema, si no ens morirem de gana», explica Josep Lluís, membre de l’Associació del Consell Econòmic i Social de Taxi de la Província de Tarragona.

Pels taxistes de la ciutat, la Generalitat és la responsable de l’anomalia que viu el sector, després de prendre una «desafortunada decisió política», explica Sergi Marquès, president de l’Agrupació Ràdio Taxi de Tarragona.

Des de fa anys, els taxistes de la Secuita i de Perafort tenen preferència de càrrega respecte als taxistes tarragonins, en el servei de l’Estació del Camp de Tarragona. Això és així perquè, segons la llei de taxis feta l’any 2003, cada taxista ha d’operar al seu municipi. Però per les associacions de treballadors, «aquest cas és diferent, perquè aquesta estació de tren no és del poble, és de tot el Camp de Tarragona», explica Josep Lluís.

En un primer moment, els taxistes de la ciutat no es pensaven que la decisió de donar preferència als taxistes dels municipis petits tingués resultats tan negatius per ells. Però, de manera progressiva, l’estació de Tarragona ha deixat de ser parada pels trens de mitja i llarga distància, com per exemple els procedents de Madrid o Bilbao. Actualment, aquests combois paren a l’Estació de l’AVE de Perafort.

A més, a finals d’aquest any, els Talgo i els Euromeds també deixaran de fer parada a la ciutat, la qual cosa suposaria la pèrdua de 28 trens diaris. Josep Lluís, assegura que això significaria una reducció del 60% de la feina diària.

Per aquest motiu, els taxistes de Tarragona tornen a demanar la creació d’una àrea de prestació conjunta a l’Estació de l’AVE, que permetrà a uns i altres guanyar-se la vida. «L’estació del Camp no és propietat de ningú i tots tenim dret a treballar-hi», comenta.

Quilòmetres en va

Últimament els taxistes de la ciutat ja no s’atreveixen a fer els quinze quilòmetres per arribar a l’Estació del Camp. Per norma general, es troben que els taxis de la Secuita i de Perafort fan una competència deslleial. Ja han perdut l’esperança. «A vegades he estat tot el dia per la zona i no he pogut carregar a ningú, en canvi, els taxis dels pobles, sense identificar-se, es fan un fart de fer viatges. I això moralment et destrossa», explica Sergi Marquès. Per altra banda, altres taxistes expliquen que han hagut de fer baixar a passatgers perquè un taxi dels poble ho ha demanat. «Fins i tot he hagut de descarregar les seves maletes», explica Josep Lluís. Tot això ha fet que els taxistes de Tarragona deixin d’anar a l’Estació del Camp, la qual cosa ha provocat que, en alguna ocasió, els clients s’hagin hagut d’esperar entre 30 i 40 minuts per pujar a un cotxe.

L’opció que demanen els taxistes de la ciutat és instal·lar una graella i que, cada dia, s’escullin 20 taxis d’arreu del Camp de Tarragona per anar a treballar a l’Estació de l’AVE.

Cosa dels ajuntaments

Les diferents associacions de taxistes de Tarragona estan pendents de la resposta de la Generalitat. «Tenim constància que el Govern té ganes de buscar una solució, però no té la suficient voluntat per tirar-ho endavant», explica Sergi Marquès.

Per la seva banda, la Generalitat assegura que només actuaran com a intermediaris en el cas que existeixi un conflicte entre ajuntaments, però, segons diuen, la competència de crear aquesta àrea de prestació conjunta és municipal. Actualment, els ajuntaments i Generalitat estan portant a terme una sèrie de reunions per solucionar aquest conflicte entre els interessos.

Les diferents associacions de taxis de la ciutat asseguren que, si no hi ha una resposta ràpida al problema per part de les institucions públiques implicades, se celebraran una sèrie de mobilitzacions i manifestacions.

tracking