Diari Més

Laboral

Treballadors i sindicat denuncien la mala gestió dels casals municipals

Es queixen de les condicions laborals i de la falta de programació per part del Consell Esportiu del Baix Camp, l’empresa adjudicatària

Treballadors i sindicat denuncien la mala gestió dels casals municipals

Treballadors i sindicat denuncien la mala gestió dels casals municipalsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors dels casals municipals de Tarragona i el sindicat Cos denuncien al Consell Esportiu del Baix Camp per la gestió d’aquests centres. Les males condicions laborals dels treballadors i la falta de programació i activitats pels nens són les principals queixes del sindicat.

La Fundació Pere Tarrés s’encarregava, des de fa molts anys, de gestionar els nou casals municipals de Tarragona. Enguany, per primer cop, el Consell Esportiu del Baix Camp ha guanyat el concurs de l’Ajuntament. Segons Josep Maria Martorell, extreballador dels casals i membre de Cos, «és estrany que una empresa d’una altra comarca es presenti en un concurs com aquest».

El sindicat denuncia algunes deficiències en el servei dels casals, tant pels treballadors com pels usuaris. Segons explica Cos, les condicions laborals són «precàries» i el sou s’ha vist reduït notablement d’ençà que aquesta institució està al capdavant dels casals. «El conveni laboral no és l’adequat. Fan servir el conveni d’instal·lacions esportives i gimnasos, en lloc del de lleure. Això els permet pagar menys als treballadors», explica Martorell.

Per altra banda, el sindicat demana que els contractes siguin fixes discontinus, en lloc de temporals, ja que aquests casals es fan cada any, als mateixos centres i durant les mateixes dates. «D’aquesta manera, els treballadors no hauran de fer el procés de selecció cada vegada que canvia l’empresa adjudicatària», explica Martorell.

Les queixes no només van dirigides a les condicions laborals dels treballadors. El sindicat Cos també es mostra preocupat per la repercussió social que suposa la mala gestió d’aquestes activitats. La gran majoria dels usuaris d’aquests casals són nens amb risc d’exclusió social i la gran majoria estan becats. «En aquests casos els casals municipals fan una gran funció», comenta el sindicat.

La falta de programació

El sindicat i alguns dels extreballadors denuncien la falta de programació i el caos en l’organització, «a causa de la inexperiència de l’entitat». A més, asseguren que el Consell Esportiu no ha comprat material suficient per poder portar a terme les activitats i que les dinàmiques no són les adequades. «Fins ara es feien sortides culturals a monuments o teatres. Enguany ja no es fa res de tot això», assegura un extreballador. Un dels altres temes que preocupa el sindicat són les poques beques de casal i de menjador que atorga l’entitat.

Per altra banda, el sindicat demana a l’Ajuntament que «aquesta entitat no guanyi mai més el concurs» i que es prenguin mesures penalitzadores per l’incompliment del projecte que va presentar.

«Ho tenim tot en regla»

«Suposo que no som la perfecció absoluta, però vam guanyar el concurs i l’Ajuntament no ens ha fet arribar cap queixa. A més, fa molts anys que organitzem estades d’aquest tipus», explica Joan Bartolí, gerent del Consell Esportiu del Baix Camp.

Referent al tipus de contracte, Bartolí assegura que «els nostres assessors laborals ens han dit que ho tenim tot en regla i que estem utilitzant el conveni adequat». Per altra banda, el gerent de l’entitat adjudicatària desmenteix que no hi hagi material suficient per portar a terme les activitats. «Tenim les factures i ho podem demostrar».

tracking