Diari Més

Municipal

Tres de cada quatre tarragonins considera que la ciutat està bruta

Els barris marítims i la Part Alta són les zones que consideren més brutes. En mobilitat, l'altra preocupació és l'elevat preu dels pàrquings, sobretot comparat amb els de Reus

Tres de cada quatre tarragonins diu que la ciutat està bruta

Tres de cada quatre tarragonins diu que la ciutat està brutaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els resultats de la primera onada de l’enquesta d’opinió ciutadana Valora Tarragona de l’Ajuntament tarragoní revelava que els temes que més preocupaven als ciutadans eren la neteja i la mobilitat. A la segona onada, en canvi, s'ha preguntat concretament per aquestes dues problemàtiques. De les dades obtingudes se’n destaca que el 76% dels tarragonins assegura que la ciutat presenta un aspecte brut i descuidat; especialment, als barris marítims i a la Part Alta.

La mostra de participants a l'enquesta, contestada entre el 12 i el 24 d’abril de 2016, ha estat d’un total de 219 persones de les 321 inscrites inicialment.Entre els problemes més esmentats es troben els que fan referència a accions incíviques, seguits de problemes de neteja causats per animals o plagues.

El servei de deixalleria mòbil i el servei de recollida de voluminosos són els més ben valorats mentre que la neteja dels contenidors i el material per recollir excrements d’animals són els més mal valorats.

Principalment es considera que els problemes de neteja de la ciutat relacionats amb els gossos són molt o bastant importants. L’acció proposada com a més efectiva és la d’aplicar sancions més elevades i de manera efectiva. Així mateix, es creu que les accions més efectives serien el control i sanció de les persones que alimenten els gats del carrer, així com l’esterilització d’aquests animals per poder tenir les colònies més controlades.

Pel que fa a la mobilitat de la ciutat, segons els resultats, el més habitual entre els enquestats és desplaçar-se a peu. En segon lloc, també acostumen a moure’s en cotxe particular, però amb menys freqüència, seguit de l’autobús urbà.

Els àmbits problemàtics més esmentats pels participants fan referència al transport públic i a l’aparcament. No obstant això, els cotxes mal aparcats i els obstacles a les voreres serien els impedimentsconsiderats més importants`.

La problemàtica més comentada entre els ciutadans que han pres part en l’enquesta és l’excessiu preu dels aparcaments, comparat amb altres ciutats de la vora com Reus. Acte seguit, també s’han esmentat els cotxes mal aparcats que encara dificulten més la circulació, la manca de carrils bici, tant al centre de la ciutat, com entre els barris i el centre i els astronòmics preus dels taxis.

Altres aspectes que amoïnen als tarragonins en matèria de mobilitat és el preu del transport públic urbà, sobretot en relació amb el bitllet individual, i l’excés de cotxes que hi transiten.

tracking