Diari Més

Política

CDC vol que s'instal·lin zones avançades per a motos als semàfors

El grup presentarà una moció en el ple d'aquest divendres

CDC vol que s'instal·lin zones avançades per a motos als semàfors

CDC vol que s'instal·lin zones avançades per a motos als semàforsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Portaveu del Grup Municipal de CDC a l’Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló, defensarà, en el plenari d’aquest divendres 22 de juliol, una moció per demanar la creació de zones avançades d’aturada per a motos, motocicletes i bicicletes en aquelles vies on s’ha detectat una major densitat de trànsit. Es tracta d’una mesura de seguretat que consisteix en un senyal de trànsit horitzontal (pintat al terra de la via de circulació) que permet que les motos, els ciclomotors i les bicicletes s’aturin en una posició més avançada que la resta de vehicles per poder arrencar abans quan el semàfor es posa verd.

Abelló ha recordat els problemes de mobilitat que es donen en nombroses vies de la ciutat a determinades hores del dia a causa de la gran quantitat de vehicles que circulen. «La gran densitat de vehicles és un dels factors de risc davant un possible accident», ha manifestat el portaveu de CDC.

El convergentha apuntat que «aquestsmitjans de transport són també més vulnerables que la resta en cas d’accident i per això necessiten més protecció». Albert Abellóha destacat que l’objectiu de les zones d’aturada avançada«és augmentar la seguretat dels motoristes i dels ciclistes i reduir els accidents que es produeixen en els encreuaments on hi ha més tràfic».

«El fet que les motos, bicicletes i ciclomotors se situïn davant de la resta de vehicles evita els avançaments perillosos quan el semàfor es posa verd i facilita que els cotxes vegin millor les motos i que els motoristes vegin els vianants», ha assenyalat Abelló, que ha recordat que un dels objectius marcats en el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) de Tarragona és incentivar i regular l’ús de les motos, els ciclomotors i les bicicletes atenent a la convivència i la seguretat viària.

tracking