Diari Més

Urbanisme

Primers passos per requalificar el parc La Col·lectiva com a zona verda

Fa més d’un any que l’Ajuntament va adoptar-ne el compromís, però encara no s’ha modificat el POUM

Primers passos per requalificar el parc La Col·lectiva com a zona verda

Primers passos per requalificar el parc La Col·lectiva com a zona verdaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat els primers passos per tal de requalificar la zona del parc de La Col·lectiva com a zona verda, després que n’adoptés el compromís en el plenari municipal del març de l’any passat. Així, un any més tard, en la celebració del consell plenari del passat 27 de juny, el consistori feia un primer pas i acordava suspendre –durant el termini d’un any– la tramitació de plans urbanístics derivats i de projectes de gestió urbanística i d’urbanització. No obstant això, encara no s’ha efectuat una modificació puntual del POUM que donaria lloc a aquesta requalificació.

Cal recordar que l’antic equip de govern va garantir l’acord per reconvertir com a zona verda una part del parc de la Col·lectiva –just darrere de les llars unifamiliars conegudes com a Cases Barates– davant de les queixes veïnals. Aquests havien amenaçat de mobilitzar-se en el cas que el consistori no prengués alguna decisió al respecte i pel que fa a uns terrenys que són edificables. Per contra, l’edificabilitat prevista en aquest parc no es podrà resoldre només amb un canvi de qualificació, ja que està subjecta a una permuta d’unes naus edificades al costat del Teatre Romà. En aquest sentit, és necessari que l’Ajuntament trobi un altre lloc de la ciutat que pugui servir per reubicar les naus, abans de poder tirar endavant la requalificació del Parc de la Col·lectiva. Tot i els entrebancs, aquest nou pas de l’Ajuntament segueix en la línia d’evitar la destrucció del parc.

De fet, la reivindicació dels veïns va començar a finals de l’any 2013, quan van presentar un recurs al Contenciós Administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per tirar enrere la requalificació de la zona.

En aquells moments, va ser l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, qui ja va donar-los la raó i els va prometre que buscaria una solució. Per aquest motiu, el contenciós va quedar suspès i, des d’aleshores, els veïns segueixen esperant.

Paral·lelament, el consistori també va aprovar suspendre la tramitació de plans urbanístics derivats i de projectes de gestió urbanística i l’atorgament de llicències en aquest mateix Pla de Millora Urbana 42 que també busca preservar el Teatre Romà, delimitant una zona de protecció.

tracking