Diari Més

Llicències

Els bars de la plaça dels Sedassos volen tornar a posar les barres per Santa Tecla

L’Ajuntament no atorga el permís per poder recuperar els taulells al carrer per seguretat

Els bars de la plaça dels Sedassos volen treure les barres per Santa Tecla

Els bars de la plaça dels Sedassos volen treure les barres per Santa TeclaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bars i restaurants de la plaça dels Sedassos ja no poden més. Des de fa mesos, aquests establiments viuen una pugna directa amb l’Ajuntament de Tarragona, per recuperar els permisos de barra durant les festes de Santa Tecla. El consistori, en un intent de treure pilotes fora, atribueix la decisió a les necessitats de Protecció Civil durant les revetlles de Santa Tecla, celebrades a la plaça de la Font.

«Les nits de Santa Tecla són les úniques on podem guanyar-nos la vida i tampoc ens deixen», es queixa Asunción Mazariegos, propietària del restaurant Les Bruixes de la plaça dels Sedassos.

Els bars de la zona recorden amb indignació que, l’any passat, el dia abans de començar les festes van rebre un comunicat de l’Ajuntament on informava que no tenien permís per poder treure la barra al carrer. Aquest fet va suposar la pèrdua de molts diners als bars. «Havíem comprat els barrils i altres begudes, que finalment mai vam vendre», explica la propietària de Les Bruixes.

És per això que, enguany, han volgut posar-se les piles i demanar amb antelació una reunió amb la regidora de Festes, Begoña Floria. La trobada, que es va celebrar fa unes setmanes, augura un futur negre pels restaurants i bars de la plaça dels Sedassos. Des de l’Ajuntament expliquen que el motiu pel qual no dóna la llicència per posar barres és un tema de seguretat. «Per aquest Ajuntament, la plaça dels Sedassos és només una sortida d’emergència i una zona de pas per poder accedir a la plaça de la Font, però per nosaltres és el lloc on ens guanyem la vida», explica l’Asunción.

Segons l’Othman Abdelrahman, propietari del restaurant Jerusalem, situat també a la plaça, «a nosaltres ens prohibeixen posar barres i terrasses durant les festes, però vénen entitats i munten la paradeta a un espai que nosaltres hem pagat. Això és inadmissible», conclou.

La regidora de Festes va emplaçar als afectats de la plaça dels Sedassos a una reunió amb Protecció Civil i amb la Guàrdia Urbana, per tal d’entendre l’explicació de l’Ajuntament. Tot i així, els afectats asseguren que el proper pas és «posar-nos en contacte amb un enginyer per comprovar si el motiu que ens han donat és real», explica l’Asunción.

Els propietaris dels bars dels Sedassos asseguren que, quan van instal·lar-se a la zona, no hi havia tants obstacles per poder treballar. «Els polítics, en lloc de fer tantes lleis, haurien d’anar als bars i restaurants. Amb aquestes condicions només ens queda tancar», conclou l’Asunción.

tracking