Diari Més

Festes

El nou teatre del Pòsit de Pescadors mantindrà l'essència de l'antic

Avui a les vuit de la tarda, en el marc de les festes de la Verge del Carme, se celebrarà la inauguració d’un dels indrets més simbòlics del Serrallo

El nou teatre del Pòsit de Pescadors mantindrà l'essència de l'antic

El nou teatre del Pòsit de Pescadors mantindrà l'essència de l'anticCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui és un dia especial pels serrallencs. El barri mariner de la ciutat recupera un dels seus símbols identitaris: el teatre de l’edifici del Pòsit de Pescadors. Després de gairebé un any i mig, i d’una inversió d’1,2 milions d’euros per part del Port de Tarragona, els veïns podran tenir una primera presa de contacte amb l’emblemàtic edifici, durant la inauguració del teatre.

El president del Port, Josep Andreu, l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros i l’arquitecte Xavier Climent oficialitzaran l’acte, que estarà amenitzat per una exposició del reconegut fotògraf tarragoní Pep Escoda.

L’any 2011, la Confraria de Pescadors va vendre l’edifici al Port de Tarragona, que va decidir fer una rehabilitació integral a l’immoble. Des d’un inici, la institució va tenir clar que la intenció era recuperar l’antic teatre i mantenir l’essència, però actualitzat i amb adaptacions. L’escenari, que tants records porta als serrallencs, està gairebé intacte, només s’ha ampliat una mica per poder-hi celebrar obres de teatre. «Pel Port, poder tornar aquest racó als veïns és un somni fet realitat», explica la responsable de Comunicació i Relacions Institucionals del Port de Tarragona, Montse Adan.

Algunes de les funcions del nou teatre serà acollir exposicions, celebrar obres de teatre, concerts i actes festius. L’aforament de l’espai és de 120 persones. Per això el Port ha decidit que, tots aquells que demà no puguin descobrir el teatre, tindran l’oportunitat de fer-ho durant unes jornades de portes obertes que se celebraran aviat.

«Si perdíem aquest edifici, perdíem part de la memòria històrica del barri», explica emocionat Ferran Diago, president de l’Associació de Veïns del Serrallo. Els serrallencs recorden algunes de les anècdotes que han viscut en aquest teatre: manualitats, reunions de pescadors, casals, actuacions teatrals, assajos de cant coral, etc. «En aquest escenari ens hem sentit persones importants», explica Diago. Avui, a les vuit de la tarda, el barri reviurà tots els moments viscuts al nou teatre de l’edifici del Pòsit.

tracking