Diari Més

Els gats urbans de Tarragona, fotografiats en diferents llocs del patrimoni

La mostra es podrà veure a partir d'aquest divendres 15 de juliol al restaurant vegà 'El Vergel'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Projecte Gats Urbans de Tarragona impulsa la primera mostra de fotografies delsgats que formen part de les colònies controlades de la ciutat. Es tractend’unes 25imatgesrealitzades pels fotògrafsManolo Machin i Carme Rocaque tenen com a objectiu donar a conèixerla feinaque es fa a laciutat de Tarragona des de fa més de tres anysamb el suport de l’Ajuntament. La finalitatdel projecte, que s'inaugura aquestdivendres, és millorar i dignificar la vida dels gats urbans, isobre totreivindicar la seva presència, protecció i valor.

Els gats, venerats i adorats durant segles en civilitzacions com l'egípcia, irespectats enl'època romana, no corren la mateixa sort en l'actualitat, sent en moltes ocasionsmaltractats i vistos com una «plaga». Amb l’exposició, les associacions GAIA Tarragona iTarraco Gats volen mostrar que els gats del carrer són éssers vius que requerixen unaprotecció real i que amb un tracte ètic i digne milloren la imatge de la ciutat. El#projectegatsurbans_tgn revaloritza els gats de la ciutat per tal d’esdevenir,com a Roma o aEstambul, part de l’atractiu estètic i turístic de la ciutat.

El primer restaurant vegà de la ciutat, 'El Vergel',serà l’escenari i punt de partida delprojecte de revalorització i defensa dels gats de carrer que necessita créixer iampliar-se per arribar a tots els punts on hi ha colònies sense cap tipus d’atenció.

tracking