Diari Més

LLICÈNCIES

Els veïns del centre denuncien l'ocupació a la via pública de les fruiteries

Les queixes vénen donades per la brutícia que s’origina al carrer i per la difícil accessibilitat

Els veïns del centre denuncien l'ocupació a la via pública de les fruiteries

Els veïns del centre denuncien l'ocupació a la via pública de les fruiteriesCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de veïns del centre de Tarragona es queixa, a través de les xarxes socials, de l’ocupació de la via pública per part de les parades d’algunes fruiteries. Els veïns posen en dubte els permisos d’aquestes parades per part de l’Ajuntament, tot i que, segons ha pogut comprobar el Diari Més, la majoria d’aquestes fruiteries tenen llicència per treure els taulells a l’exterior. Tot i així, els veïns asseguren que si l’Ajuntament ha donat les llicències a aquests establiments, «no ha calculat bé l’espai de les voreres, perquè la majoria d’estands no permeten el pas als vianants», assegura Emili Rivelles, veí i líder de la formació política Ara Tarragona. A més, «porten brutícia i donen una mala imatge als carrers de la ciutat», explica Rivelles.

Aquestes fruiteries amb taulells que ocupen la via pública es poden trobar al carrer Ramon i Cajal, a la plaça Ponent, al carrer Pare Palau i al carrer Reding, entre d’altres. Els veïns es queixen de la brutícia que generen amb les caixes de fruita i verdura i també del difícil accés a les voreres. Alguns dels veïns asseguren que les persones que van amb cadires de rodes no poden accedir als comerços del voltant de la fruiteria de la plaça Ponent, per culpa de la paradeta, que ocupa gairebé mitja vorera.

«Demanem a la Guàrdia Urbana i a l’Ajuntament que posin fil a l’agulla amb aquest tema i regularitzin la utilització de la via pública», explica Rivelles.

Per la seva banda, Ben Lahcen Abdelguhni, propietari de les fruiteries Nadia –situades a la plaça Ponent i al carrer Reding–, té permís d’ocupació de la via pública i, a més, assegura que un arquitecte de l’Ajuntament ha estat l’encarregat de gestionar l’espai exterior. Abdelguhni confessa que fa uns mesos la Guàrdia Urbana el van multar per tenir caixes a fora, però «des de llavors que no les traiem i ho tenim tot molt net i també respectem les normes de convivència», explica. El propietari de les fruiteries afegeix que «habitualment passa la Guàrdia Urbana i ens demana les llicències».

Treballar per l’estètica

La consellera de Comerç, Elvira Ferrando, destaca la importància d’homogeneïtzar els criteris a l’hora de posar parades a la via pública, per tal de garantir l’estètica i la bona imatge dels carrers més comercials de la ciutat. «Al setembre començaré a reunir-me amb tots ells», assegura la consellera. Per la seva banda, Florenci Nieto, president de PIMEC, opina que «encara que tinguin permís s’ha de mirar per l’interès comú de ciutadans i comerciants. Nieto assegura que es vol reunir amb els principals implicats, per defensar els interessos dels seus representants.

tracking