Diari Més

societat

Elena Regidor ja té una plaça al barri de Parc Riu Clar

L’espai ret homenatge a l’expresidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona

Elena Regidor ja té una plaça al barri de Parc Riu Clar

Elena Regidor ja té una plaça al barri de Parc Riu ClarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte, el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Pérez, ha inaugurat la plaça Elena Regidor al barri de Parc Riu Clar. L'espai se situa entre els carrers Mas de Menció i Mas de Sevil.

Nascuda a Tarragona l'any 1940, Regidor va tenir un paper destacat en el moviment veïnal de la ciutat i del conjunt de Catalunya. L'any 1981, Elena Regidor va crear i presidir l'Associació de Veïns de Parc Riu Clar. La lluita del moviment veïnal va servir per dignificar les condicions al barri i millorar el manteniment dels carrers i serveis bàsics com l'abastiment d'aigua i el servei de recollida d'escombraries.

Un any més tard, va formar part de l'equip fundador de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona, entitat de la qual va ser secretària i presidenta. Paral·lelament, també, va impulsar el col·lectiu de dones de l'Associació de Veïns de Parc Riu Clar i va ser secretària de la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya.

Regidor va morir la primavera de 2015. Un dels seus darrers actes públics va ser la participació en un homenatge que es va retre, des de l'Ajuntament de Tarragona, a les dones del moviment veïnal.

tracking