Diari Més

Seguretat

Dos repetidors milloraran les comunicacions internes de la Guàrdia Urbana

Pau Pérez assegura que instal·laran aquests aparells a la zona de la Móra i a la mateixa comissaria per solucionar alguns problemes de cobertura

La Guàrdia Urbana de Tarragona s'integra al sistema de comunicacions Rescat

La Guàrdia Urbana de Tarragona s'integra al sistema de comunicacions RescatCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona instal·larà dos repetidors per millorar els problemes de comunicació interna entre la comissaria de la Guàrdia Urbana i els agents. El regidor de Seguretat Ciutadana, Pau Pérez, reconeix que «hi ha hagut problemes en les emissores internes però ja vam resoldre les dificultats principals, l'any passat, instal·lant una nova xarxa que és com una xarxa wifi però més potent. Ara bé, calia millorar també la cobertura en alguns punts».

Així, assegura que, en els pròxims dies, col·locaran un repetidor a la zona de la Móra i un altre a la mateixa comissaria per acabar amb qualsevol problemàtica al voltant de les comunicacions internes, després que, aquest dimecres, el sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana, Asemit, tornés a denunciar les mancances i la impossibilitat existent de contactar correctament entre els agents que es troben a peu de carrer i la central.

Lamentaven que aquestes incidències fa dos anys que es repeteixen, des de la posada en marxa de la nova comissaria. Pérez reconeix que «des del sindicat tenen part de raó, ja que vam anunciar que ja s'havia millorat el sistema i no ha estat així. Es va endarrerir una mica perquè vam haver de realitzar una modificació de crèdit, però ara ja disposem de pressupost i ja s'hi està treballant».

Pel que fa a errors concrets dels darrers dies, el regidor considera que són «casos puntuals, ja que la incidència general fa temps que està resolta». A la vegada, des del consistori estan treballant en el repartiment d'una tauleta intel·ligent per a cada vehicle i també un smartphone per a cada departament de la Guàrdia Urbana, com a millores tecnològiques per als equips.

D'altra banda, continuen estudiant la possibilitat d'entrar a formar part de la Xarxa Rescat, Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya. «Hem tingut algunes reunions, però encara no està definit. Aquesta eina ens permetria connectar-nos en una mateixa emissora pel que fa als departaments de Seguretat, és a dir, Guàrdia Urbana i Protecció Civil». Actualment, el consistori treballa amb dues freqüències més, l'equip de l'EMT i el de Cultura.

tracking