Diari Més

'Yo pongo' busca la interacció cultural a través de la gastronomia

Entre els assistents hi ha bolivians, catalans i francesos

Emma Calles i un acompanyant en el Yo Pongo a l'Espai la Palmera

'Yo pongo' busca la interacció cultural a través de la gastronomiaChristel Torres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cinquena edició del Yo Pongo Internacional de Tarragona, un any més, pretén crear un punt de trobada entre països d’arreu del món, mitjançant l’elaboració de plats típics de cada regió. Amb aquest gest, es busca una integració global a l'EspaiLa Palmera.

Tal i com explica Xavier Zaragoza, impulsador de la iniciativa, «Yo Pongo té per objectiu endinsar-se en les peculiaritats d’altres països a través de la curiositat que desperten els plats».Alhora, Zaragoza, assegura que «la gastronomia és l’excusa per compartir i comprendre millor a l’altre».

Enguany, aquest esdeveniment sociocultural s’emmarca dins del cicle Refugi, atès que estableix un paral·lelisme «entre la situació dels refugiats i la capacitat que tenim d’acollir allò que als nostres ulls és diferent; en aquest cas els sabors autòctons de cada cuina», explica Xavier Zaragoza.

Una dada curiosa és que fins al final de la nit es desconeix el nombre total de participants. Hi ha gent que, gràcies a l’anunci de l’acte en la premsa escrita, ha comprat a corre-cuita unes viandes per tal de col·laborar-hi.

Emma Calles, d’origen bolivià, comenta que ha participat en totes les edicions del Yo Pongo, moguda per «un sentiment d’integració». Mostra inquietud per conèixer altres cultures i, fins i tot, està disposada a aprendre nous idiomes. A més a més, dirigeix una associació en què es reuneixen dones de tot el món i realitzen tallers gastronòmics.

Calles ha obsequiat als presents amb un quàquer calent – beguda típica de l’Altiplà- feta a base de quinoa, poma i sucre de canya; juntament amb un pastís elaborat amb farina d’arròs i xocolata.

Com ja és habitual, Yo Pongo compta amb l’espai de l’escenari obert per tal de manifestar el folklore de cada país. Cal destacar la participació de la companyia Factoria Folk, el grup de bollywood Mahive Dance i el camp de treball de la Fundació Casal l’Amic, entre d’altres actuacions.

tracking