Diari Més

Medi Ambient

Destinen 2.000 euros a eliminar una planta invasora de la platja Llarga

Tot i les queixes, l’Ajuntament diu que no en retirarà de més indrets, perquè no és competència seva

Destinen 2.000 euros a eliminar una planta invasora de la platja Llarga

Destinen 2.000 euros a eliminar una planta invasora de la platja LlargaAlbert Puñet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament ha destinat una partida pressupostària de 2.000 euros per eradicar l’espècie exòtica invasora Ailant l’Ailanthus altissima «d’espais on realment suposi un risc, com ara en llocs naturals protegits», apuntava a Diari Més, Ivana Martínez, regidora de l’Àrea de Sostenibilitat i Medi Ambient.

Concretament, s’actuarà a les dunes catalogades com a Hàbitat d’Interès Comunitari protegit per la Unió Europea, de la platja Llarga, ja que en els últims mesos, els cuidadors de l’espai, membres del centre especial de treball d’Aurora, han detectat la presència de diverses unitats d’aquesta planta originària dels països asiàtics. De fet seran els mateixos treballadors d’aquesta entitat sense ànim de lucre els qui s’encarregaran d’eliminar l’Ailant, a partir de la segona setmana d’agost.

De la mateixa forma, si es detectessin també nous focus a l’espai protegit de la platja de Tamarit, Martínez assegura que s’actuaria de la mateixa forma, atorgant una partida pressupostària específica per la tasca. En aquest cas seria per l’entitat ecologista La Sínia, qui s’encarrega de mantenir actualment tota zona natural.

Amb tot, la regidoria de Medi Ambient està rebent múltiples queixes per la proliferació d’aquesta espècie. És el cas d’un veí de la zona de la Budellera, l’Albert Puñet, qui explica que se’n troba en grans quantitats, especialment al carrer del col·legi Mare Nostrum. «També n’hi ha a l’A-7 al davant del Campus Catalunya, i al carrer Roger de Llúria en un terreny. Està ple», indicava Puñet.

Competència de la Generalitat

Tot i això, l’Ajuntament no destinarà fons per eliminar-les d’aquests espais anteriorment citats, ja que segons expliquen, no és competència seva. «És una competència de la Generalitat. Però estem assumint coses que no ens toquen per tenir cura d’espais naturals com els de la Llarga. Ho fem en aquest cas, perquè hem de donar la cara i actuar quan hi ha un risc per la natura protegida. A més, les entitats ho veuen una obligació protegir-ho», comentava la regidora.

tracking