Diari Més

Veïnal

S'agreuja la problemàtica del soroll pels veïns de Parc Francolí

Continuen reclamant la barrera d’aïllament acústic per reduir l’impacte de l’A-7

Amb l'arribada de la calor han  d'obrir les finestres i reben més contaminació acústica.

S'agreuja la problemàtica del soroll pels veïns de Parc FrancolíCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns dels tres blocs de pisos de Parc Francolí van iniciar fa cinc mesos una recollida de signatures per aconseguir que l’Estat instal·lés, al tram de l’autovia A-7 que passa davant de casa seva, una barrera d’aïllament acústic, com les que ja hi ha en la mateixa via a l’alçada de la Canonja o de la urbanització l’Escorpí. Les 388 signatures sembla que, fins ara, han tingut molt poc efecte, ja que els veïns continuen tal com estaven, amb soroll les 24 hores del dia. De fet, segons ells mateixos expliquen, estan encara pitjor perquè, amb l’arribada de la calor, molts es veuen obligats a obrir les finestres per fer córrer l’aire, i encara reben més impacte acústic als seus habitatges. «De moment, no ens queda més remei que intentar assimilar-ho. Amb la calor obro més les finestres i noto el soroll sobretot quan vaig a dormir», explicava a Diari Més la María José Bejarano. La propietària reivindica la barrera, també per reduir la contaminació, «entra molta pols molt negre de tots els camions i cotxes que passen per l’autovia... Estic una mica preocupada per la meva filla, que té molta tos».

Supera els nivells recomanats

Segons un informe elaborat per la Dirección General de Carreteras de l’Estat que mesura el soroll a diverses xarxes, els veïns de Parc Francolí i els alumnes i professors de l’Escola Tarragona (que és al costat) estan sotmesos a entre 65 i 69 decibels, arribant alguns pisos de l’edifici més enganxat a la carretera (el número 1) a la cota dels 70-74 decibels. Molt per sobre del 55 decibels que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana no superar durant el dia.

«Nosaltres hem fet un tancament a la terrassa, però igualment faig servir taps a les nits per dormir d’ençà que visc aquí», deia resignada la Fernanda. «Tant de bo que posin ja les barreres, no sé si és perquè aquests dies marxa la gent de vacances i hi ha més cotxes, però noto molt més el soroll», explicavaBoulanoneur Ahdilladr, un altre delsveïns.

Però els veïns no només reclamen la barrera per atenuar el so, també per la seva seguretat. «Pot caure un camió enorme i bolcar al parc», raonava la Laura Gómez. «És una zona escolar i haurien de tenir-ho molt en compte. La Llar d’Infants on porto la meva filla té el pati just a la banda on hi ha l’autovia...», comentava la Laia Queral. La seva filla comença el curs vinent P-3 a l’escola del costat i, segons explica, li agradaria que ho fes ja amb una barrera protectora instal·lada.

Amb l'arribada de la calor han  d'obrir les finestres i reben més contaminació acústica.

S'agreuja la problemàtica del soroll pels veïns de Parc FrancolíDiari Més

tracking