Diari Més

Serveis

La gestió del Parc Subaquàtic s'adjudicarà aquesta setmana

El nou model garanteix l’accés a entitats i persones físiques que vulguin bussejar

Imatge d'arxiu del parc subaquàtic del SES a l'escullera del Port de Tarragona.

La Guàrdia Civil investiga la mort d'un submarinista al Port de TarrragonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Autoritat Portuària de Tarragona té previst adjudicar el nou model de gestió del parc subaquàtic aquesta setmana. De fet, fa pocs dies que es va aprovar el plec de prescripcions tècniques que regiran el contracte de prestació de serveis per a la gestió i control de les activitats de busseig. L’Autoritat Portuària –amb la conformitat de Capitania Marítima– ha optat per un nou model que busca garantir l’accés a totes les entitats, associacions i persones físiques que vulguin gaudir de l’activitat del busseig en aquest espai sempre que compleixin els diferents requisits exigits per aquestes dues institucions.

Des de l’Autoritat Portuària de Tarragona han demanat ofertes a diverses empreses del sector capacitades per oferir el servei objecte del contracte. El Parc Subaquàtic en qüestió es localitza a la làmina d’aigua a l’exterior de l’escullera del Dic de Llevant.

Amb tot això, es vol desencallar un tema que, en els darrers dies, ha despertat certa polèmica i fa mesos que s’espera. La Societat d’Exploracions Submarines SES Tarragona va quedar-se sense la concessió d’aquest espai per utilitzar-lo com a Parc Subaquàtic, amb la qual comptava des del 1995, el passat novembre. Des d’aleshores, per tal de dur a terme qualsevol activitat de busseig ha estat necessari demanar permís a l’Autoritat Portuària i també a Capitania Marítima i hi ha hagut algunes queixes entre clubs que han volgut usar les instal·lacions.

tracking