Diari Més

Veïnal

L'Ajuntament afirma que els romanesos a Sant Pere i Sant Pau estan 'controlats'

La regidora Elvira Ferrando diu que va traslladar fa uns mesos les queixes veïnals a la policia i va demanar més patrulles

Les furgonetes dels romanesos, on alguns d'ells dormen.

L'Ajuntament afirma que els romanesos a Sant Pere i Sant Pau estan 'controlats'Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidora Elvira Ferrando, que fins fa uns mesos actuava com a regidora de barri a Sant Pere i Sant Pau, assegura a Diari Més que va traslladar de forma immediata a la Guàrdia Urbana, a primers d’any, totes les queixes dels veïns i comerciants sobre les ocupacions il·legals i les suposades activitats fora de la llei que estarien cometent, encara ara, un col·lectiu de romanesos, a la plaça de Catalunya del barri.

Les reivindicacions de botiguers i veïns es van produir en diverses reunions que Ferrando va tenir amb ells fa uns quatre mesos al local de l’associació veïnal. «N’era conscient i volia escoltar-los. Després de la reunió vaig traslladar tota la informació als agents de la Guàrdia Urbana i els vaig demanar que reforcessin els controls que ja estaven fent en aquesta zona en concret», relata la regidora.

Explica, a més, que la policia local tarragonina li va indicar que efectivament, ampliarien el patrullatge de forma immediata a tot l’entorn dels blocs de la plaça Catalunya, i que a més, es reforçaria la coordinació en aquest tema específic, que ja s’estava duent a terme, de temps enrere, amb els agents dels Mossos d’Esquadra.

La policia local de Tarragona va confirmar a la regidora que continuarien fent totes les comprovacions necessàries per assegurar la legalitat. «Tot això és el que s’està fent arran de tot el que ells em van comentar a la reunió», assegura.

Que sigui un espai exemple

Ferrando va tornar a parlar ahir amb els comandaments de la Guàrdia Urbana, en aparèixer la informació a Diari Més, per assabentar-se de la feina que s’havia fet en els darrers mesos, desde la seva petició. Assegura que els responsables de la policia li van confirmar que s’estava treballant en la direcció acordada. A més, la regidora els va demanar específicament «que controlin aquest espai perquè pugui ser un exemple de convivència». Ferrando garanteix que li preocupa especialment, «que els comerciants estiguin preocupats», i tota la problemàtica que estan vivint. Tot i que ja no té la figura de regidora de barri, assegura que continua tenint molt en compte tot el que succeeix a Sant Pere i Sant Pau.

Alejandro també es pronuncia

El primer tinent d’alcalde i líder del grup municipal del Partit Popular, Alejandro Fernández, també es va manifestar ahir, sobre la qüestió. «S’ha de resoldre, és cert. També hi ha una cosa que em ve de gust dir: el 90% de la gent que es queixa d’això, van votar a l’esquerra, que em va acusar de racista quan vaig denunciar aquestes i altres barbaritats. Tot i això, jo governo per als que van votar i per als que no, i intentaré, dins de la llei, solucionar aquest problema», va escriure al seu perfil de Facebook, en resposta a Arantxa Alcaraz, una ciutadana preocupada perquè «la gent gran ja no pot baixar a la plaça d’ençà que hi són aquesta gent».

tracking