Diari Més

Exposició

Farmacioles portàtils antigues, nova exposició al COFT

Es tracta de maletins de principis del segle passat, dels denominats 'familiars' i preparats per farmàcies

Una de les farmacioles portàtils que es pot veure a l'exposició.

Farmacioles portàtils antigues, nova exposició al COFTDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) ha preparat una nova exposició del fons de la Fundació Concordia Farmacèutica: 'Farmacioles portàtils', una mostra relacionada amb diferents tipus de farmacioles, és a dir, de bosses o maletins que contenen els materials i els instruments necessaris per dur a terme els primers auxilis i estan a punt per ser transportades immediatament a qualsevol lloc quan sigui necessari.

En aquesta exposició es poden veure algunes de les farmacioles anomenades familiars, que segons explicava Maria Jesús Gallardo, comissària de l’exposició. «estaven preparades per farmàcies de casa nostra, que són veritables joies i peces de museu, que permeten donar una visió bastant ajustada de la varietat d’equips de primers auxilis que es podien adquirir i usar al segle passat».

Aquesta exposició, elements de la qual han estat cedits al COFT per la Fundació Concòrdia Farmacèutica, està oberta a tothom que la vulgui visitar a la seu del mateix col·legi a Tarragona, al Carrer Enric d’Ossó número 1, fins al desembre del 2016.

Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració, establerta l’any 2010, pel COFT amb la Fundació Concòrdia Farmacèutica (FCF), una entitat que té com a finalitats les de salvaguardar el patrimoni farmacèutic i donar-lo a conèixer, impulsant la divulgació de la història de la farmàcia i el medicament.

tracking