Diari Més

Festes

L'art de pintar pilons al carrer Compte

Enguany, els pilons més especials han estat el del Ball de Serrallonga, el de Tarragona Ràdio i el dels Armats del Gremi de Marejants. Les tres entitats celebren el seu aniversari.

L'activitat se celebra cada primer dissabte de juliol.

L'art de pintar pilons al carrer CompteCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada primer dissabte de juliol, els tarragonins tenen l’oportunitat de crear una obra d’art al carrer. Només cal que es dirigeixin a un dels espais amb més encant de la Part Alta: el carrer Compte. Aquest indret és conegut pels seus pilons, que són testimonis de l’essència de persones i entitats. Avui al matí, el carrer Compte s’ha tornat a omplir per viure la desena edició de la International Pilons Parade, una activitat que tracta de pintar i decorar els pilons del carrer.

L’Angel Monedero i dues amigues seves han decidit transformar el piló en una bandera republicana, «per commemorar els 80 anys de l’inici de la Guerra Civil Espanyola», explica. L’artista reusenc Albert Roca ha creat un collage amb motius tarragonins: un vaixell, un tros de la façana de la Catedral i una bandera de la ciutat. Després, l’ha envernissat. L’Estefania i en Fernando han decorat el seu piló amb pompons de roba i ulls de plàstic. I la Lina Parris ha fet un collage amb còmics. La canalla de la Colla Jove i els Igers de la ciutat també han participat.

Però enguany, els pilons més especials han estat el del Ball de Serrallonga i el de Tarragona Ràdio, que celebren els seus 30 anys, i el dels Armats del Gremi de Marejants, que enguany en compleixen 25. Com ja és costum, les entitats que fan anys celebren l’aniversari al Pilon’s Street.

Aquesta iniciativa va néixer l’any 2007, després que els veïns del barri solucionessin un problema amb el clavegueram. L’Associació d’Amics i Veïns del carrer Compte i la plaça Pallol, entitat organitzadora, van demanar fa anys a l’Ajuntament que els cotxes no aparquessin al carrer. Llavors es van posar els pilons. Deu anys després, els veïns veuen consolidat un acte que va començar una nit d’estiu. Des de llavors, el carrer té més vida que mai i és un dels indrets més fotografiats de la ciutat.

tracking