Diari Més

El bec de l'oca de l'estàtua del Passeig de les Palmeres, restaurat

La reconstrucció ha anat a càrrec de la restauradora Olívia Merelo

Fa uns mesos, un grup de joves va trencar el bec de l'oca, que ara s'ha reconstruït.

El bec de l'oca de l'estàtua del Passeig de les Palmeres, restaurat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bec de l'ocade la popular estàtua del nen que ocupa la font adel Passeig de les Palmeres, ja està restaurat.

L'estàtua és una reproducció atribuïda a l’escultor grec Beothus de Calcedònia i de la qual hi ha reproduccions a diferents museus i indrets del món. Un nen molt jove amb una oca, una de les moltes còpies romanes d’un original en bronze hel·lenístic dels anys 160 a.C., que es va trobar a Roma al 1789 i va ser transferida al palau Braschi. Actualment es trobaa la Gliptoteca muniquesa. Beothus es va destacar per les seves representacions de nens. L’oca era l’ocell sagrat d’Afrodita. Existeixen còpies al Museu Capitolí, a Munic, el Museu del Vaticà i el Louvre. Hi havia dues reproduccions en bronze al jardí d’entrada de l’antiga Tabacalera, que van ser robades quan l’edifici es va abandonar.

Als anys quaranta del segle passat (1948) uns mariners borratxos d’un vaixell holandès la van destruir completament. En denunciar-ho, el capità del vaixell es va comprometre a pagar la reconstrucció que es va fer al taller de marbres Melendres per Ignasi Pallàs, autor de nombroses làpides i figures del cementiri.

Més recentment, un grup de jovesvatrencar el bec de l’oca, pel que brolla un sortidor d’aigua, i que ara s’ha reconstruït.Sobre un model de l’escultora francesa establerta a Tarragona Beatrice Bizot, la reconstrucció ha anatacàrrec dela restauradora Olívia Merelo.

tracking