Diari Més

Educació

Un tarragonina aconsegueix la nota més alta de la selectivitat

Patrícia Torres, estudiant de l'Institut Pons d'Icart, ha tret un 9,8

Un tarragonina aconsegueix la nota més alta de la selectivitat

Un tarragonina aconsegueix la nota més alta de la selectivitatAnna Ferran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

9,80 és un número que Patrícia Torres no oblidarà mai. I és que aquesta és la nota que ha tret a les proves d’accés a la universitat. Però aquest 9,80 no és simplement una qualificació excel·lent sinó que es tracta de la millor nota de la selectivitat de Catalunya, deu dècimes per sobre de la segona millor nota. «Quan vaig veure la nota vaig pensar que s’havia complert tot el treball que havia estat fent durant el Batxillerat», explicava emocionada aquesta tarragonina de 17 anys, estudiant de l’Institut Pons d’Icart. I continuava: «quan vaig saber que era la nota més alta, em vaig quedar sorpresa. M’esperava estar dins dels 40 millors, però la millor, és una altra cosa».

Patrícia Torres estava emocionada i plenament feliç amb la notícia, si bé assegurava que se sentia una mica aclaparada per tota l’atenció mediàtica que va rebre durant la jornada d’ahir. De fet, les sensacions viscudes durant el dijous, un dia «de bojos», contrastaven amb la manera com Torres va afrontar la selectivitat. «Anava tranquil·la perquè la feina ja estava feta. M’he estat preparant durant tot el curs». I va afegir: «per molt que es digui que la selectivitat és un dels moments de més pressió, la sents més durant el curs». En aquesta línia, aconsella a tots els estudiants que hagin d’afrontar les PAU l’any que ve, que «s’esforcin des del primer dia, que treballin durant tot el curs, que no deixin les coses per últim moment i que si tenen preguntes, no es tallin».

Ara podrà gaudir al màxim de l’estiu abans d’emprendre l’aventura universitària. L’estudiant cursarà un doble grau en bioquímica i biotecnologia a la URV. I el seu objectiu és ser química forense. «M’agrada molt la investigació i conèixer coses noves», afirmava. Ara bé, després de fer el seu treball de recerca, s’ha començat a sentir atreta per la investigació sanitària.

Judoka de competició

Les particularitats de Patrícia Torres, però, van més enllà de ser l’estudiant amb la millor nota de les PAU del 2016. La tarragonina és una alumna d’altes capacitats i ha estat cursant un curs per avançat, respecte el que li tocava per edat. A més, és judoka de competició. «El judo m’ha ajudat molt», expressava amb rotunditat. «Anar a entrenar em relaxa, i a diferència d’altra gent, fins i tot els dies de la selectivitat hi anava». El fet d’estar acostumada a una disciplina i de participar en campionats on totes les mirades estaven posades en ella, creu que ha marcat la diferència.

tracking