Diari Més

Campclar

Denuncien la perillositat dels passos de la Rambla de Ponent

Un veí ja s’havia queixat a Mobilitat la situació del pas de vianants on es va produir diumenge l’atropellament múltiple

El ciutadà que va denunciar fa dos mesos la situació del pas de vianants, creuant-lo ahir al matí.

Denuncien la mala visibilitat dels passos de la Rambla de PonentJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àrea de Mobilitat i la de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Tarragona, coneixien, com a mínim des de fa dos mesos, la problemàtica de visibilitat que patia el pas de vianants de la Rambla de Ponent de Campclar, on diumenge a la nit, quatre persones d’una mateixa família, tres adults i un nen de dos anys (que en aquests moments es troba a l’UCI de la Vall d’Hebron) van ser atropellats.

Així ho assegura almenys, Miguel Rodríguez, un veí d’aquest carrer, que ha denunciat des de fa temps que l’arbust de més de dos metres d’alçada plantat just a la vora del pas de vianants, i la forma semi circular de la vorera (tirada més endins), obliga a molts vianants a situar-se ben bé al carril per poder comprovar si vénen vehicles o no. Fa dos mesos es va decidir a comunicar-ho a l’àrea de mobilitat, perquè hi posessin remei. «Vaig trucar a l’àrea de Mobilitat per explicar-los la situació i demanar que per seguretat, traguessin l’arbre d’allí. Ells em van dir que escrivís una carta a l’àrea de Parcs i Jardins de l’Ajuntament, i així ho vaig fer, però no m’han respost res», explicava ahir a Diari Més, Rodríguez.

Ell, com alguns veïns de la zona sud de la Rambla, ja ha tingut més d’un ensurt en aquest punt, «m’han estat a punt d’atropellar aquí un parell de cops», assegurava l’home. Araceli Saura, propietària d’un establiment de perruqueria a la mateixa rambla, explica que, des de fa temps, opta per passar per un altre punt, «no creuo ja per allí amb els meus nens perquè per veure si vénen els cotxes, has de posar-te ben bé a l’asfalt per culpa de l’arbust. A més, molt sovint, a la plaça d’aparcament que hi ha a la vora del pas s’hi aparca una furgoneta gran blanca, i ja és impossible veure res». Segons explica un altre comerciant (i també corrobora Saura), en els últims mesos hi ha hagut dos ensurts semblants en altres passos de vianants de la mateixa via. La Guàrdia Urbana però, només té constància d’un atropellament (el d’aquest diumenge) en els últims tres mesos. El cert és, que d’ençà del succés, molts dels veïns de Campclar i Torreforta coincideixen a ressaltar la mala situació d’alguns espais de jardineria, posats a la vora dels passos per creuar la via (tot i que val a dir que no en tots). «Els cotxes et veuen quan ja et tenen just al davant», apuntava el José María, també veí de la rambla.

Quatre escoles i un IES

Al barri preocupa especialment la situació dels passos de vianants d’aquest carrer, perquè és un punt d’afluència massiva de nens i nenes, que molts cops transiten sols. En un quilòmetre i escaig de rambla, hi ha quatre centres educatius: l’escola Campclar, Els Àngels, La Salle i l’IES Campclar. «Es corre massa per aquí, en aquest barri tenim masses carreres de cotxes», raonava la Maria. És per això, que diversos veïns demanen a l’Ajuntament, que col·loqui més passos elevats i plaques de ressalt, que obliguin els vehicles a disminuir la velocitat, com ja hi ha en alguns punts de la rambla.

Camions que no haurien depassar-hi

A banda, els molesta especialment que alguns camions de tipus trailer, de gran tonatge, que tenen prohibit l’accés a les zones urbanes i també molts bussos d’empreses privades fora de servei, passin per la rambla, pel simple fet que és el punt de connexió més ràpid i directe entre la T-11 i la carretera de València.

tracking