Diari Més

Detectada una fuita de benzè a la planta de Repsol a Tarragona

La incidència al polígon petroquímic nord obliga a desallotjar més d'un centenar de treballadors de Dow Chemical

Repsol inverteix 42,5 MEUR en la parada de les unitats de combustibles del Complex de Tarragona

Repsol inverteix 42,5 MEUR en la parada de les unitats de combustibles del Complex de TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Detectada una fuita de benzè, un contaminant reconegut com a cancerigen, a la planta de Repsol al complex petroquímic nord de Tarragona. La incidència, que no és visible i ja es dóna per resolta, s'ha produït aquest dilluns al matí i ha obligat a desallotjar ràpidament més d'un centenar de persones de l'edifici de manteniment i serveis de l'empresa química Dow Chemical, que comparteix un terreny annex a Repsol al polígon nord.

Seguint el protocol de prevenció, se'ls han fet proves d'orina. Repsol, per contra, no ha hagut d'evacuar cap treballador ja que a la zona de la fuita no hi té personal.

Segons fonts consultades, la concentració de benzè s'ha elevat fins a donar valors de 10 ppm -parts per milió-, quan el límit és de 0,5, és a dir, 20 vegades per sobre.

Les mateixes fonts asseguren que alguns treballadors haurien presentat mals de cap i nàusees. Des de Repsol, però, es nega aquest extrem i es remarca que no hi ha hagut cap persona afectada ni ha estat necessari activar cap pla d'emergència ni decretar cap mesura excepcional de protecció per a la població. La incidència provindria d'una arqueta desbordada, a la zona de les torxes.

tracking