Diari Més

Religió

Ritual de consagració a l'església de la Santíssima Trinitat de Tarragona

El motiu ha estat la recent restauració i embelliment de la façana

L'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, va presidir l'acte.

L'Arquebisbe de Tarragona presideix la consagració de l'església de la Santíssima Trinitat de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, va presidir ahir la celebració de dedicació o consagració de l’església parroquial de la Santíssima Trinitat de Tarragona amb motiu de la recent restauració i embelliment de la façana, el nou ambó i les reformes realitzades en els darrers anys a la teulada del temple i a l’interior de l’església, amb les noves pintures artístiques. L’Schola Cantorum de Montblanc ha estat l’encarregada de solemnitzar els cants de l’assemblea.

L’Arquebisbe, en la seva homilia, va explicar que aquesta església, la primera Parròquia de la ciutat de Tarragona després de la Catedral, mai havia estat dedicada. «Aquest és el motiu justificat de la celebració d’avui», va dir. Pujol va animar als fidels a ser una església que vetlli per la nova evangelització, que estigui inserida en el context social i cultural del barri, que faci corresponsables als laics i que promogui la pastoral de conjunt participant en l’arxiprestat i l’arxidiòcesi. «Hem d’estar oberts a tothom», va destacar.

Durant la celebració es van fer visibles molts símbols litúrgics com l’aspersió del poble amb l’aigua beneïda i la col·locació sota l’altar de les relíquies de Sant Vicenç. També es va ungir l’altar major i les dotze creus esculpides a les columnes de l’església.

tracking