Diari Més

Societat

Art als terrats

L’any 2014, l’artista tarragoní Jordi Llort va fer realitat la proposta ‘Diàlegs al terrat’, que tenia la intenció de millorar la comunicació entre veïns del Parc Riu Clar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’art als terrats. Aquesta va ser la proposta de l’artista tarragoní Jordi Llort. La història es remunta a l’octubre de 2014, quan l’artista, després de guanyar un programa de producció artística, decideix fer art al terrat del bloc 2 del barri tarragoní de Parc Riuclar. La intervenció ‘Diàlegs als terrats’ va ser realitzada a través d’un procés de diàleg i treball compartit amb els veïns de la zona. El resultat va ser les paraules ‘Unidos’ i ‘Alegría’, que es poden veure al Google Earth.

En Jordi arrossegava la idea des de l’any 2009, però fins a l’any 2014 no es va fer realitat. El premi li va permetre accedir als terrats i mantenir una relació amb els veïns. La teulada, d’una superfície d’uns 280 metres quadrats, es va decorar amb un missatge integrat: dues paraules que els mateixos veïns van decidir. D’aquesta manera, es projectava una nova imatge aèria del barri.

La proposta va anar més enllà de deixar pintada dues paraules de grans dimensions als terrats. La finalitat era obrir la porta a la comunicació entre veïns del mateix bloc. «La part visible de les comunitats veïnals és el terrat. Aquí, els veïns poden expressar com volen que sigui el seu món», explica l’artista Jordi Llort.

Però la història no va acabar aquí. En Jordi va desplaçar-se al barri tarragoní durant un mes per portar a terme el projecte, que implicava fer sessions de ioga o vermuts veïnals. «Cada comunitat ha de crear el seu terrat, perquè és un lloc de reunió i trobada», afegeix Llort. Al cap i a la fi, la intenció era donar vida a un barri que sovint es troba abandonat.

Els terrats pintats es troben al barri Parc Riu Clar.

Art als terratsGoogle Earth

tracking