Diari Més

Polèmica

El Serrallo tindrà dues llars de jubilats per les desavinences entre homes i dones

Les classes per exercitar la memòria i les partides al Dominó eren incompatibles per la convivència

Imatge del nou local de la Llar de l'Avi Pescador, situat al carrer Salou.

El Serrallo tindrà dues llars de jubilats per les desavinences entre homes i donesCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’antic local de l’Associació de Veïns del Serrallo, situat al carrer Salou, es convertirà en la nova Llar de l’Avi Pescador, un espai exclusiu pels homes jubilats del barri mariner. Així doncs, a partir de dimecres, el Serrallo gaudirà de dues llars de jubilats: una per homes i l’altra per dones. El motiu d’aquesta separació són les contínues desavinences entre els dos gèneres.

Fins ara, homes i dones compartien la Llar de Jubilats del carrer Espinach, inaugurada l’any passat per l’Ajuntament. Però ben aviat van començar les disputes. Les dones jubilades van decidir fer classes per exercitar la memòria, la qual cosa era incompatible amb els crits dels homes serrallencs, que jugaven a cartes i al Dominó. Finalment van acordar que els dimarts i els dimecres, a partir de les sis de la tarda, els homes deixarien de jugar.

Per Nadal, l’acord es va trencar i les discussions es feien cada vegada més presents. «No hi va haver trets, perquè no teníem pistoles», explica una veïna. Una de les dones jubilades assegura que «els homes del Serrallo no estaven acostumats a què les dones gaudíssim de la Llar de Jubilats. Ara han hagut de compartir l’espai i els hi ha costat entendre-ho». Fins i tot l’Ajuntament va barallar la idea d’instal·lar un envà per separar l’espai.

Segons alguns veïns, els jubilats del Serrallo van demanar a la Confraria de Pescadors que s’habilités un espai per ells, i així recuperar la Llar de l’Avi Pescador, un local que hi havia situat fins fa uns mesos a l’edifici del Pòsit —l’antiga Puda— i que era el punt de reunió dels pescadors.

Finalment, l’antic local de l’Associació de Veïns ha estat l’espai escollit per fer esmorzars i partides de Dominó. L’Autoritat Portuària ha estat l’encarregada d’habilitar i adaptar l’espai, amb càmeres per vigilar les embarcacions i una barra de bar.

Un final feliç

D’aquesta manera, la pau i la tranquil·litat s’han tornat a apoderar del barri mariner. «Ens hem discutit durant una temporada, però en el fons ens estimem com a germans», assegura una veïna. A més, el grup de jubilades han demanat a l’Ajuntament ampliar el ventall d’activitats i així aprofitar l’espai que ara ha quedat buit.

Per la seva banda, els homes podran tornar a gaudir dels seus esmorzars de forquilla i ganivet, i podran preparar-se, sense destorbar, pels tornejos de Dominó i de Botifarra, que tindran lloc durant les festes de Sant Pere.

Les dones del Serrallo fent manualitats a la Llar de Jubilats.

El Serrallo tindrà dues llars de jubilats per les desavinences entre homes i donesCarla Pomerol

tracking