Diari Més

Mobiliari Públic

Els veïns denuncien la degradació del parc de la Muntanyeta

Dubten si l’espai esportiu és víctima del vandalisme o de la manca de manteniment de l’Ajuntament

Els veïns denuncien la degradació del parc de la Muntanyeta

Els veïns denuncien la degradació del parc de la MuntanyetaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc de la Muntanyeta del barri de Sant Pere i Sant Pau ha perdut en la darrera setmana un altre dels equipaments de fusta per fer exercici a l’aire lliure. Dels sis que es van instal·lar fa uns anys, només un està completament operatiu i en correcte estat. La resta han sofert el vandalisme i la degradació que comporta el pas del temps. I és què, segons asseguren els veïns, en els últims tres anys l’Ajuntament no ha realitzat cap tasca de manteniment, d’aquí que dubtin de si aquest últim cas es tracta de vandalisme o d’una simple degradació del material. «No ho sabem, potser se li va trencar a algú practicant esport, perquè ja feia dies que el veiem en mal estat... La fusta s’anava podrint», explicava a Diari Més, Jan Arana, membre de la plataforma Salvem el parc de Sant Pere i Sant Pau.

Un cop trencat, aquest equipament per fer flexions, va ser utilitzat per algú per destrossar la caseta d’ocells col·locada a l’entorn, que dóna aixopluc a les aus. I aquí sí que tenen la certesa que es tracta d’una bretolada. «La caseta-niu ja duia un temps inutilitzada perquè havia caigut de la branca on estava i s’havia quedat enmig del tronc, no havíem pogut pujar per col·locar-la bé, però ara l’han trencat. Amb el llistó la van fer caure i l’han destroçat a terra», es lamenta Arana.

Segons comenten els veïns, han tingut diverses reunions amb l’alcalde i amb la regidora Ivana Martínez, de Medi Ambient i Neteja, per comentar l’estat general del barri, però les reivindicacions sobre el parc de La Muntanyeta no han estat gaire fructíferes, «ens diuen que sí, que ho solucionaran, però després no fan».

Des de la plataforma, desgranen quin és l’estat actual de les petites instal·lacions esportives: «Els dos equips de paral·lels encara hi són, però cada un ha perdut un dels llistons, per tant és com si no hi hagués res. A un equip d’abdominals trencat, s’hi ha posat una pedra de per aquí perquè es pugui seguir utilitzant», denuncia el veí.

En tenir coneixença d’aquesta última destrossa, un veí va contactar, dijous, amb l’Ajuntament per fer-los arribar diverses imatges de com havia quedat l’espai, i demanar la ràpida reparació, però, segons la plataforma, de moment no hi ha hagut ni resposta, ni reparació.

A la deixadesa de l’espai esportiu cal sumar-hi, «la deficient entrada al parc i la brutícia acumulada a l’accés des del carrer Pi i Margall», indiquen. I és que no són poques les ocasions que s’han trobat les papereres plenes i tot un seguit de llaunes i ampolles escampades per l’espai. Per ells és «un reflex de la falta d’interès per aquest espai. Els barris també existim!», reivindiquen.

tracking