Diari Més

Societat

Oppida presenta la proposta per reconvertir la Tabacalera en un espai veïnal autogestionat

Ho han fet al ritme d'una batucada

Oppida presenta la proposta de reconversió de la Tabacalera al serveis municipals

Oppida presenta la proposta de reconversió de la Tabacalera al serveis municipalsElena Pedrola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataformatarragoninaOppida ha presentat a l'Oficina Municipal d'AtencióCiutadana (OMAC) una proposta per reconvertirpart dela Tabacalera en un espaiveïnal autogestionat. La batucada Engrescats ha estat l'encarregada de posar el ritme al moment de l'entrega dels documents a l'OMAC. A més de l'entrega de la proposta a les oficines municipals, el grup ha organitzat un conjunt d'activitats durant el llarg del dia, com el concert de The FEOS Experience, l'actuació de Tornavís Teatre i diversos tallers per als més petits. Després de l'entrega de documents, la Tabacalera acull un dinar popular per a fer visible la petició del col·lectiu.

El grup, que està format per diferents associacions de la ciutat i persones a títol individual, voldecidir conjuntament l'ús d'una zona de l'edifici. És per això que ha dut a terme diverses reunionsi debats amb veïns, artistes i altres col·lectius, en els quals han arribat a la conclusió que «el principal problema és la manca de cessió d'espais per tal que els diferents col·lectius desenvolupin i ofereixin a la ciutadania les seves propostes».

Per aquest motiu, ja han redactat un projecte on s'explica quins usos es podrien donar a part de les instal·lacions de la Tabacalera que a hores d'ara estan desocupades. La seva proposta gira al voltant de tres eixos —el social associatiu, el pedagògic i l'artístic—, amb els quals es vol donar resposta a les necessitats de diferents col·lectius al mateix temps que es vol afavorir que la implicació de la ciutadania.

Oppida presenta la proposta de reconversió de la Tabacalera al serveis municipals

Oppida presenta la proposta de reconversió de la Tabacalera al serveis municipalsElena Pedrola

tracking