Diari Més

Neus Munté

«La paralització dels pressupostos afecta als Jocs 2017, com a tot»

Continuen en converses per aconseguir impulsar el CRT, tot i que no hi ha un acord amb CUP i ERC

Munté és advocada de professió i va ser consellera de Salut durant el mandat d'Artur Mas.

«La paralització dels pressupostos afecta als Jocs 2017, com a tot»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Aquest setembre venç la data límit per executar l’opció de compra dels terrenys del CRT. La qüestió de confiança que plantejarà el president pot causar inevitables retards. Estan pactant amb La Caixa ajornar aquest termini?

—Com a govern no hem deixat de complir amb el compromís de revisar i impulsar el projecte, buscant el màxim consens polític i territorial. El CRT ha de ser un motor per crear nous llocs de treball. No hem deixat de parlar amb els actors més implicats en el projecte. És una oportunitat que no podem perdre.

—El posicionament d’ERC i la CUP, posen en perill el projecte i la fugida dels inversors?

—En aquest moment no hi ha un acord de cap tipus. I, a nivell de govern treballem de manera conjunta. No parlaré en termes de sigles de partits perquè és un govern de Junts pel Sí i hem treballat colze a colze. Confio que els inversors no marxaran, ja que som un territori atractiu per a la implantació d’un CRT i la societat civil té gran interès perquè arribi a bon port.

—La paralització dels pressupostos posa en perill el Palau d’Esports de Tarragona?

—El compromís dels Jocs Mediterranis és ferm i així serà. És cert que el fet de no disposar d’uns nous pressupostos ens complica molt totes aquelles inversions noves que, com no havien estat pressupostades fins ara, fan que sigui necessària aquesta inversió. Però, el major problema el seguim tenint amb l’incompliment dels compromisos del govern de l’Estat espanyol. Aquí és on treballem perquè compleixi amb el seu compromís.

—Ara, quina partida no rebran els Jocs de la Generalitat. Hi ha una afectació?

—És clar, hi ha una afectació que intentarem que sigui la menor possible, però n’hi ha en tots els àmbits. Ho estem analitzant, perquè hi havia unes quantitats que eren recurrents i, per tant, no era necessari l’aprovació d’uns nous pressupostos. Pel que fa als nous imports, relacionats amb aspectes de coordinació i de suport en el voluntariat, ho estem analitzant internament i encara no podem donar xifres sobre com o quina part podem cobrir. És una mica prematur, fa només una setmana que vam trobar-nos amb aquest atzucac, necessitem uns dies més per determinar-ho.

—Està preocupada per desencallar els pressupostos?

—I tant. Voldria que s’haguessin pogut tramitar uns pressupostos que donessin lloc a una dotació de més de 800 milions d’euros en polítiques socials.

—Perquè la Generalitat va tardar tant a informar sobre l’enterovirus?

—El departament de Salut necessitava tenir tota la informació necessària abans de donar un missatge, així com pautes d’actuació. Es va poder detectar que no hi havia causes que relacionessin l’enterovirus amb un determinat territori com el de Tarragona.

—Serà possible dotar Tarragona amb una UCI pediàtrica?

—L’àmbit de l’estat del benestar i Serveis Socials tindran una priorització. Hem d’acabar de definir les actuacions amb un pressupost prorrogat, fet que significa que el límit de despesa és el mateix que el de l’any passat.de manera que, tot allò que sigui nou, implicarà deixar de fer altres coses.

—Com justifiquen la pèrdua de professorat de reforç?

—Ha estat una decisió dura, però obligada, el reforç haurà d’esperar un curs més. És prioritari poder començar al setembre responent a les necessitats d’escolarització i de l’augment de població en determinades etapes educatives.

—Els darrers aldarulls a la presó Mas d’Enric han causat el reclam de personal. Serà possible?

—En la situació pressupostària caldrà ser prudents i analitzar amb molta cura la previsió d’agents de Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i professorat. Així mateix ho haura de fer Justícia.

—El requeriment contra Adif pel mal estat de les infraestructures desembocarà en un contenciós?

—Esgotarem totes les vies de reclamació, ja sigui a través de la política i valorarem si cal arribar a presentar un contenciós administratiu.

tracking