Diari Més

Infraestructures

Milà: «No és l'estació que la ciutat es mereix, però com a mínim és accessible»

Josep Maria Milà, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, no considera que la rebaixa de preu en l’adjudicació d’obres sigui un problema

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de l’estació de trens de Tarragona és positiu, pel que fa a l’accessibilitat, però «no és l’estació que la ciutat es mereix», segons el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona. Tot i així, «és una reforma necessària, feia massa anys que l’estació estava igual. Fa uns anys se li va fer una rentada de cara, però res més».

Pel que fa a la rebaixa de preu, de més de dos milions d’euros respecte al que havia pressupostat el ministeri de Foment en obrir la licitació, Milà no hi veu cap problema. «És habitual en obres públiques que l’empresa rebaixi el preu de les obres, i no significa que hagin retallat res del projecte inicial», explica el regidor. Aquesta baixada de preu, assegura Milà, és un efecte secundari de la bombolla en la construcció i la posterior crisi. Segons Milà, «abans tothom tenia uns preus molt alts i ara, que Foment no ha canviat els seus barems, les empreses ho fan a molt més bon preu». Foment havia calculat que el cost de les obres pujaria fins a cinc milions i mig d’euros, i l’empresa guanyadora del concurs, realitzarà les obres de millora de l’accessibilitat per 3.165.406,4 euros, IVA inclòs. L’empresa que realitzarà les obres, que tindran una duració estimada d’11 mesos, és la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per les companyies CLM Infraestructuras y Servicios i Coymal. Milà explica que existeix el concepte «baixada temerària», per les empreses que han reduït el pressupost de tal manera que l’Administració dubta que pugui realitzar el projecte. Milà, però, assegura que la UTE guanyadora del concurs no està en aquesta situació.

La fase 1 i 2 d’obres se centra a l’andana 1 i 2 de l’estació, i deixa per la fase 3, que encara no està planificada, les andanes 3 i 4. Segons Milà, el creixement de les andanes limitarà el nombre de vies de l’estació, «però això no suposarà un problema logístic, perquè, ara mateix, l’estació té més vies de les que utilitza».

L’actuació té com a objectiu garantir la total accessibilitat a l’estació i augmentar la seguretat i la comoditat de les instal·lacions. S’instal·laran ascensors a l’andana principal i a la segona, i també dues escales mecàniques. La segona andana s’ampliarà per tal d’arribar als 7,75 metres. D’altra banda, les andanes s’elevaran per millorar l’accés als combois, s’hi instal·larà nova il·luminació i es construirà una marquesina de 80 metres de llargada a la segona andana. El pas inferior també serà remodelat.

tracking