Diari Més

Cultura

La Mostra de Teatre Jove tanca amb més de 3.000 espectadors

Han participat onze grups teatrals de la ciutat, quatre de centres educatius i set d’amateurs

'La calle del infierno', ahir al vespre al Metropol.

La Mostra de Teatre Jove tanca amb més de 3.000 espectadorsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 3.200 persones han assistit a la Mostra de Teatre Jove, que va cloure ahir la seva 23a edició amb la representació La calle del infierno, escrita pel novel·lista i dramaturg Antonio Onetti representada pel grup Seven6. La Mostra de Teatre Joveha portat als escenaris del Metropol 11 obres, totes interpretades per col·lectius de joves amb inquietuds teatrals i culturals de la ciutat. D’entre els onze grups de teatre de col·lectius joves, quatre eren provinents de centres educatius o formatius i set eren grups sorgits del teatre amateur. La 23a Mostra de Teatre Jove ha representat, de la mà de més de 300 joves implicats i implicades, 5 obres de creació pròpia i 6 obres d’escriptors teatrals reconeguts com Joan Cavallé, Nikolai Gógol, Carles Batlle, Maribel Masip, Juan Mayorg, Juan Cavestany i Antonio Onetti.

Després de cada representació el consell assessor, que enguany estava format per la narradora Karme Gonzàlez, el periodista Enric Pujol, l’actriu i ballarina Irene Benavent i l’actor i director de teatre Àlex Manríquez, va valorar especialment positiu «el treball en equip i cohesionat dels grups juvenils. S’ha pogut comprovar l’intercanvi i interacció, fins i tot entre les mateixes companyies i grups de teatre».

El consell assegurava que els joves no feien només una proposta d’espectacle «sinó que organitzen, amb veu pròpia, els detalls de la mostra». El consell assessor va destacar també «la implicació i activisme cultural dels joves» i va posar èmfasi en la promoció de la creació jove i en l’aposta per oferir més suports en la recerca de nous projectes teatrals. Finalment, va assenyalar els joves com «un motor visible en una afició molt tarragonina com és fer teatre».

La regidora de Joventut, Ivana Martínez, destacava «la tasca conjunta feta entre l’Ajuntament i els col·lectius de joves creadors de la nostra ciutat, que ha permès consolidar una programació estable i de qualitat que ja ha arribat a la seva 23a edició». A més, va assegurar que la línia de treball que vol seguir l’Ajuntament és la mateixa, per tal de «donar suport a la creació cultural juvenil i al foment d’espais d’exhibició cultural». Finalment, afegia que «cada any hi ha grups que s’estrenen i s’animen amb portar a escena obres de creació pròpia, la qual cosa demostra que aquesta mostra està molt viva».

tracking