Diari Més

Exposició

La Casa Canals acull una mostra de l'obra de Ribas i Prous

L'exposició del documentalista inclou imatges de l'actual polígon Entrevies

Una de les imatges de la mostra de Ribas i Prous a Tarragona

La Casa Canals acull una mostra de l'obra de Ribas i ProusRibas i Prous

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Forvm presenta una exposició retrospectiva de l’obra de Josep Maria Ribas i Prous (Barcelona, 1940), des dels primers reportatges lligats al documentalisme realista dels seixanta, imatges de misèria i felicitat fetes a l’actual Polígon d’entrevies a Tarragona, axí com dels colpidors reportatges a l’antiga i orgullosa URSS, als anys setanta i vuitanta, o les manifestacions polítiques i festives que il·lustren els primers passos del nostre país en democràcia.

La mostra s’inaugura aquest divendres 17 de juny a les 19h a la Casa Canals i es podrà veure fins el 25 de setembre. Els horaris de visita són de dimarts a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 10 a 20h i diumenges i festius de 10 a 14h.

Testimoni d’una transició estètica i social, l’abundant obra de Ribas i Prous és sentimental, generosa i lírica. La bellesa, la història, l’arquitectura, la recerca formal i conceptual marquen la seva vida, com a autor i com a gestor, i ocupen el seu interès en tots els aspectes del seu treball. Una manera d’interpretar la realitat amb la complicitat de la nostra imaginació allotjada en el territori movedís de la memòria, en els estrets horitzons de la vida quotidiana.

Ribas i Prous és Maître de la Fédération Internationale de l'Art Photographique; Membre de la Sociedad para la Historia de la Fotografía Española, Sevilla i Membre del Consell Assessor de Fotografia del Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Una de les imatges de la mostra de Ribas i Prous a Tarragona

La Casa Canals acull una mostra de l'obra de Ribas i ProusRibas i Prous

Una de les imatges de la mostra de Ribas i Prous a Tarragona

La Casa Canals acull una mostra de l'obra de Ribas i ProusRibas i Proud

tracking