Diari Més

Successos

El presumpte assassí de la psicòloga de Tarragona, un dels membres d'una xarxa criminal que robava amb violència en domicilis

Detinguts cinc membres d'un grup criminal que va robar en almenys dos habitatges ​Els Mossos d'Esquadra van comissar, durant els registres, una gran quantitat d'estris per cometre els robatoris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc persones van ser detingudes el passat7 de junyperpresumptesdelictes de robatori amb violència, pertinença a grup criminal, coaccions i obstrucció a la justícia pels Mossos d'Esquadra.La investigació es va iniciar arran d’un robatori violent que va haver-hi el 29 de febrer en un domicili de Tarragona, quan un grup de persones va entrar al pis mentre esgrimien una arma de foc, intimidantl’inquilí. Des d’un primer moment, els investigadors van treballar amb la hipòtesi que darrere d’aquest fet hi havia un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris amb violència en domicilis amb armes de foc.

A mesura que la investigació anava avançant, les seves sospites van quedar demostrades quan van poder identificar els membres del grup. Un cop van tenir tota la informació recopilada, el 7 de juny es va dur a terme un dispositiu encaminat a la detenció dels seus membres i van escorcollar els domicilis dels seus integrants.

Un delsdetinguts ésel presumpte assassí de la psicòloga

El resultat va ser la detenció de cinc persones i el registre de quatre domicilis a Tarragona, un a Reus i un local a Tarragona, a banda de comissarobjectes d’electrònica presumptament procedents d’il·lícits penals, una gran quantitat d’estris per cometre els robatoris,una balança de precisió, joies i una pistola d’aire comprimit. Quatre dels detingutssónde nacionalitat espanyola, un és de nacionalitat marroquí i el darrer és provinent de Sud-Amèrica. Tenen entre 25 i 30 anys i, excepte un del arrestats, tots acumulen «nombrosos antecedents» per furts, robatoris, lesions i molts altres delictes.Una sisena persona pertanyent al grup i que va participar en el robatori, ja estava a presó en el moment que es van dur a terme les detencions, i és elpresumpte assassí de la psicòloga tarragonina que treballava en un centre del Grup Pere Mata de Reus. Aquestindividu l'hauria matatescanyant-laal replà de casa seva a Tarragonaal mes d'abril.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per als cinc detinguts. A hores d’ara els agents estan treballant per comprovar si els detinguts estan relacionats amb altres robatoris.L'inspector Joan Mulet, cap de l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial del Camp de Tarragona, ha assenyalat que, al menys,se'ls imputa un altre robatori amb violència en un domicili,però s'ha mostrat convençut que «en sortiran més». De fet, ja s'estan avaluant els objectes decomissats, sobretot petits electrodomèstics com telèfons mòbils i ordinadors, per poder resoldre-ho. Segons l'inspector, els indicis recollits en la investigació havien alertat els Mossos d'Esquadra de la possibilitat de nous assalts violents planejats pel grup. Aquest fet va fer precipitar l'operatiu per evitar que tornessin a delinquir i que calgués lamentar«danys majors».

Mulet ha explicat que el robatori en el domicili de Tarragona es va dur a terme per sostreure substàncies estupefaents, en concret marihuana. Un dels detinguts, de fet, ja havia estat arrestat per un robatori a Salouamb el mateix propòsit, en aquell cas per sostreure tot tipus de droga, també cocaïna i heroïna. Es descarta, però, que es tracti d'un cas de rivalitat entre bandes de tràfic de drogues i la investigació apunta a l'enriquiment personal dels membres de grup com a mòbil dels robatoris.

Detingut un grup criminal per cometre un robatori amb violència en un domicili de Tarragona

Detingut un grup criminal per cometre un robatori amb violència en un domicili de TarragonaMossos d'Esquadra

Detingut un grup criminal per cometre un robatori amb violència en un domicili de Tarragona

Detingut un grup criminal per cometre un robatori amb violència en un domicili de TarragonaMossos d'Esquadra

Detingut un grup criminal per cometre un robatori amb violència en un domicili de Tarragona

Detingut un grup criminal per cometre un robatori amb violència en un domicili de TarragonaMossos d'Esquadra

tracking