Diari Més

Patrimoni

Tarragona impulsa un mapa d'idees per gestionar el patrimoni

Els projectes en els quals espot participar són el pla director de l’espai del Circ Romà, l’espai del Fòrum de la Colònia i la intervenció a la plaça Sedassos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona impulsa un nou procés participatiu mitjançant la creació d’una xarxa cívica, que servirà per generar un mapa d’idees al voltant de tres projectes del patrimoni històric de la ciutat, amb l’objectiu d’una governança pública més social, transparent i participativa. El projecte, anomenat Cívic Tàrraco i impulsat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, l’Ajuntament i la Universitat Rovira i Virgili, durarà quinze dies —fins al 25 de juny—, i s’obrirà a la ciutadania per tal que tothom pugui valorar i debatre sobre la gestió del patrimoni.

Les idees giraran entorn de tres projectes com són el pla director del Fòrum de la Colònia, la intervenció a la plaça Sedassos i el carrer Ferrers, i el pla director de l’espai del Circ Romà. Cívic Tàrraco neix amb un triple objectiu: millorar la gestió del patrimoni de la ciutat, potenciar la participació ciutadana i aconseguir una governança pública més social.

El procés participatiu s’articularà mitjançant una xarxa cívica que comptarà amb dos models. Un primer de forma presencial, amb entrevistes, i un segon que es desenvoluparà a través de mitjans digitals, d’un espai virtual de debat i conversa, creat amb l’eina tecnològica Messagenes, que funciona com una xarxa social. Tothom pot participar en aquesta plataforma, però és necessari registrar-se a http://www.messagenes.com/newscenter/participacio. Per altra banda, l’Antic Ajuntament actuarà com a puny de participació amb l’ajut dels ‘reporters cívics’.

El mapa d’idees serà una eina per a la millora de la gestió i estarà disponibles per a governants, responsables, tècnics i tota la ciutadania com a coneixement compartit. A més, la URV farà una sèrie de recomanacions a partir de l’anàlisi del mapa.

tracking