Diari Més

Festes

La Desvetlla dels Ninots criticarà l'actitut d'Europa amb els refugiats

L'acte tindrà lloc dissabte 18 de juny a partir de les 23.30h El recorregut, que començarà a la plaça del Fòrum, estarà amenitzat per la txaranga Band Tocats

Aquest matí s'han presentat els Ninots als Jardins de la Casa de la Festa.

La Desvetlla dels Ninots criticarà l'actitut d'Europa amb els refugiatsCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dissabte 18 de juny arriba l’onzena Desvetlla del Ninots, organitzada per la Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona i el Ball de Serrallonga.L’acte començarà a les 23.30, des de la plaça del Fòrum. El recorregut, com cada any, serà: plaça del Fòrum, carrer Merceria, plaça de les Cols, carrer Major, Baixada Misericòrdia i plaça dels Sedassos. Passejarem els dos Ninots, que la setmana següent, per Sant Joan, es cremaran a les fogueres de la ciutat. La desfilada comptarà amb la música de la popular txaranga Band Tocats.

En arribar a la plaça Sedassosels organitzadors serviran200 racions de degustació de mamadeta. És per això que a les 23h, a la plaça del Fòrum, esdonaran150 tiquets, i en arribar a la plaça Sedassos, en repartiranels 50 tiquets restants. El tastet és gratuït, peròdes de les entitats organitzadores es demanaun consum responsable.

Al voltant de les 00.30h, la comitiva arribaràa la plaça Sedassos. Després de repartir la degustació, començarà la festa amb el Dj Ralita, a càrrec de l’entitat de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona. La festa finalitzarà al voltant de les tres de la matinada.

Els Ninots

El Ninot, creat pel Ball de Serrallonga, vol denunciar el què està fent Europa en aquests moments. «El Ninot representa un magnat que ven les armes, i a la vegada no permet l’entrada dels refugiats sirians», comenta Anna Castell, responsable del Ball de Serrallonga.

La Ninota, feta per la Colla de Diables Voramardel Serrallo-Víbria de Tarragona,simbolitza la deessa Europa. En una mà té la corona d’estrelles de la bandera europea, i en l’altra una corona d’espines que simbolitza la dificultat que posa Europa perquè els refugiats entrin a occident. «En aquest acte volem denunciar la injustícia humana que Europa provoca amb el tema dels refugiats», explica Rafel Lluís, vicepresident dels Diables Voramar. El material utilitzat és fusta i porexpan.

tracking