Diari Més

Salut

Punt final als plans funcionals de la sanitat a Tarragona

La fi d’aquest conveni dóna resposta a la petició de sindicats i partits polítics de deixar d’implementar aquests plans

Una ONG busca voluntaris per acompanyar malalts de Joan XXIII

Una ONG busca voluntaris per acompanyar malalts de Joan XXIIICristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els plans funcionals que agrupaven els proveïdors de sanitat públics i concertats a les comarques del Tarragonès i el Baix Penedès arriben a la seva fi. El Departament de Salut ha confirmat, segons informa'El Punt Avui', la seva voluntat de declarar nul el conveni de col·laboració entre l’Institut Català de la Salut (ICS), l’empresa pública Gestió i Prestació (Gipps) i la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla.

Aquest acord, que planteja una actuació conjunta de tots aquests gestors públics i privats, es va formalitzar el març de 2013. La fi d’aquests plans significa dona una resposta a la petició de diferents sindicats, entitats i partits polítics, que havien mostrat la seva actitud contrària a aquest acord i que van demanar al conseller Toni Comín que els retirés.

En un principi, l’objectiu d’aquest conveni marc per als plans funcionals era millorar la qualitat assistencial i incrementar l’eficàcia i eficiència, així com optimitzar recursos. Segons fonts de Salut, aquest conveni «ja no s’està desplegant», per això s’ha decidit anular-ho. Actualment, s’està elaborant un pla estratègic del Camp de Tarragona «amb la finalitat de respondre l’interès públic i reforçar els serveis públics».

Fa aproximadament un any, la CUP de Tarragona va demanar al Departament de Salut que es paralitzés la implementació d’aquests plans funcionals, ja que l’organització independentista es mostra contrària a la participació d’agents privats en la gestió de la sanitat pública.

tracking