Diari Més

Mobilitat

La línia L13 del Cap Llevant a Entrepins arribarà al nucli Urbà

L’Empresa Municipal de transports ha avaluat negativament el servei d’aquesta línia de bus i deixarà de passar per Boscos i Cala Romana

La L13 reduirà el seu temps de recorregut i arribarà al centre

La L13 reduirà el seu temps de recorregut i arribarà al centreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de bus de la línia L13 no ha donat els resultats esperats, un any després de la seva creació. La línia mantindrà el seu recorregut habitual però allargarà fins a la Rambla, tocant el passeig de les Palmeres, per tal de poder oferir un servei més complet a l’usuari. A més, escurçarà el temps de trajecte sense deixar cap barri sense servei. Això ho farà reduint l’extensió del seu reccoregut i deixarà de passar per Boscos i Cala Romana, ja que aquests barris ja compten amb la cobertura de la línia 11.

Actualment aquesta línia costava prop de 39 euros per viatger i «tot i que el transport públic és deficitari, i ja ho sabem, l’esforç que haviem de fer era excessiu», explicava la regidora de Mobilitat, Begoña Floria,. Amb el nou recorregut, el cost es reudirà a 6,50 euros per passatger. Els canvis, tal com explicava Floria, han estat pactats amb els representants de tots els barris, per tal de què el nou servei no cometi els mateixos errors que fins ara i acontenti a tothom.

Aquesta línia de bus va néixer per donar servei als barris de Llevant, des d’Entrepins al Cap de Llevant, però obligava a fer transbord per poder arribar al nucli urbà. Aquest entrebanc va causar molta impopularitat a la linia, que va acabar atenent menys usuaris que els esperats, i fins i tot en va perdre respecte la seva antecesora, la L1E a Entrepins. Enguany, la L13 havia recorregut gairebé tots els barris de Llevant, fent el servei des d’Entrepins i L’Escorpí per l’interior de Boscos, Cala Romana i Vall de l’Arrabassada fins al CAP Llevant.

D’altra banda, es manté la cobertura a Boscos amb la L11 tal com estava abans de la reestructuració en 2015, eliminant algunes parades. El mateix passa amb el servei a la Cala Romana amb les línies L11, L12 i L13, que es realitzarà des d’una única parada a la Via Augusta.

Aquestes decisions, neixen arrel de l’avalucació de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) respecte la reestructuració del servei de transport públic a Llevant un any després de la seva posada en marxa, tal com preveu el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona (PMUST). La reestructuració, que es va dur a terme a començaments de l’any 2015, ha permès millores a la xarxa. Les línies L8, L11 i L12 han captat nous viatgers, fent augmentar la demanda global en un 14,1% en un dia feiner.

Els canvis en les diferents línies es començaran a introduir el 27 de juny.

tracking